Vești bune din Italia, în plină nebunie pe coronavirus! Ambasadorul român, anunțul momentului

Vești bune din Italia, în plină nebunie pe coronavirus! Ambasadorul României în Italia, George Bologan, face anunțul momentului. 

Niciun cetățean român din Italia nu este suspect de coronavirus, a declarat, la Digi24, George Bologan.

„Am avut o discuție cu colegii de la consulatele generale din Milano, Torino, Bologna și Trieste și mi-au reconfirmat că starea de spirit a românilor e bună. Oamenii sunt raționali, au înțeles că măsurile luate sunt în interesul lor și că pentru a se controla propagarea contaminării trebuie să urmeze ce soliticită autoritățile italiene. Mai apar uneori și stări care exprimă o agitație a unor compatrioți. Nu le putem generaliza și nici nu putem să încurajăm așa numita inginerie a zvonisticii”, a afirmat ambasadorul.

„Până în acest moment nu avem informații că ar fi vreun cetățean român suspect”, a mai spus ambasadorul.

El a vorbit și despre românii care s-au întors din Italia, dar la vamă au declarat că vin din alte țări, pentru a nu fi băgați în carantină.

„Cu astfel de comportamente sociale cu tupeu, cu șmecherii, nu putem înfrunta provocări ca acestea. Fiecare e responsabil de celălalt în fața unei maladii contagioase. Egoismul poate fi uneori considerat – poate folosesc o comparație deplasată – poate fi considerat o crimă”, a mai spus ambasadorul.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare