sursa foto:  digi24.ro

CTP, despre ieșirea lui Klaus Iohannis: ‘Astă-seară, Robotul Defect ne-a oferit o lacrimogeană despre inimile de români. Incredibil, Robotul Defect ne vorbește acum de vaccinare’

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a criticat în termeni extrem de duri ieșirea președintelui Klaus Iohannis din această seară cu privire la situația pandemică din România.

 

Președintele Iohannis ne dă de veste că are de gând să se pregătească pentru a începe demararea unei convocări a factorilor de răspundere guvernamentali, ca să se vorbească discuții pentru luarea unor măsuri – mâine. Astă-seară, Robotul Defect ne-a oferit o lacrimogeană despre inimile de români, compusă de scriecii de la Cotroceni și citită de pe prompter. Până mâine mai trece o zi – asta înseamnă încă 500-600 de morți.

E o vorbă românească, mi-ai mâncat zilele. Președintele mănâncă zile. A dat o săptămână partidelor să mediteze înainte de consultări – câți morți înseamnă asta? L-a desemnat pe Cioloș, știind foarte bine că urmează zece zile de pomană – de pomana morților, 5.000.

Incredibil, Robotul Defect ne vorbește acum de vaccinare. Astă-vară, câte ședințe din astea în care să întrebe de stadiul pregătirilor pentru valul 4 a făcut?

Și dacă s-ar vaccina milioane de români azi, tot trebuie mai mult de o lună până la imunizare. În 30 de zile – cel puțin 15.000 de morți.

Singurul lucru pe care-l avea de făcut șeful statului eșuat era să anunțe stare de urgență, carantină totală, măcar 14 zile, singura cale pentru a mai salva niște vieți.

Și aplicarea legii cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor. N-am auzit decât de o singură persoană căreia i s-a deschis dosar penal la Piatra Neamț, pentru că a mințit public că spitalul modular ATI din oraș e gol. În schimb, niște medici și preoți nu sunt deranjați nici cu un fulg pentru propaganda antivaccin. Arhierei ca Teodosie de la Constanța sau Ambrozie de la Giurgiu mint încremenitor – „Incendiile din spitale sunt «făcături» , oamenii sunt arși de focul pus de medici!” – fiind niște criminali în sutană, și nu sunt reținuți și cercetați penal deoarece guvernanții vor sprijinul Bisericii pentru voturi în caz de anticipate.

România e o țară cu comorbidități. Una dintre cele mai grave, și nu de azi, de 30 de ani, e că pe politicani îi doare-n pix de cetățenii care mor cu zile. Pandemia nu face decât să scoată la vedere și să amplifice, ca o tomografie, imaginea acestor suflete hâde”, scrie Cristian Tudor Popescu în Republica.

Vezi și:

Klaus Iohannis dă de pământ cu antivacciniștii: ‘Sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău’

Klaus Iohannis, ieșire de ultim moment: ‘Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul patru se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare