Cum să nu dai greș atunci când oferi un parfum bărbătesc

Fiind un cadou foarte personal, nu este întotdeauna ușor să alegi parfumul potrivit, cel care să corespundă gusturilor și să reflecte stilul bărbatului care va despacheta cadoul conceput pentru el.

Deși femeile joacă adesea rolul de indescifrabile, gusturile bărbaților sunt mai greu de interpretat. Pentru toată lumea, mai devreme sau mai târziu, vine confruntarea cu eterna problemă „ce să oferi unui bărbat”. Alegerea cade pe articole de garderobă mai mult sau mai puțin clasice, pe accesorii utile și pe obiecte care simbolizează pasiunile destinatarului cadoului nostru, dar de multe ori optăm pentru produse de îngrijire corporală și personală, cum ar fi parfumurile, un cadou care nu se demodează niciodată.

Deoarece parfumul este un cadou foarte personal, nu este întotdeauna ușor să alegi parfumul potrivit, unul care să corespundă gusturilor și să reflecte stilul bărbatului care va despacheta cadoul conceput pentru el. Să oferi cadou un parfum nu este niciodată ușor: ai nevoie de o bună cunoaștere a persoanei care primește cadoul și de mult instinct pentru a te orienta printre numeroasele propuneri olfactive disponibile.

Puteți merge pe partea sigură, alegând un parfum celebru și „etern”, cum ar fi un parfum Hugo Boss, sau puteți alege un parfum mai personalizat și original, care să răspundă unicității persoanei care îl va purta. Să urmăm sfaturile specialiștilor atunci când alegem ce parfum să dăruim unui bărbat cu diverse ocazii!

Parfumul perfect pentru bărbați: sfaturi pentru a nu greși

Pentru un bărbat clasic, este mai bine să nu îndrăznești și să țintești un parfum foarte asemănător cu parfumul pe care îl poartă de obicei. Cea mai bună alegere, însă, s-ar putea dovedi a fi o ediție specială limitată a parfumului pe care îl îndrăgește sau o sticlă personalizată. Există multe reinterpretări ale aceleiași esențe: aproape toate cele mai iubite parfumuri sunt disponibile în versiuni de apă de toaletă, apă de parfum sau parfum.

Dacă doriți să lansați un mesaj precis prin intermediul parfumului ales, este bine să vă orientați către un parfum cu un nume evocator sau caracterizat de arome care să vă amintească o anumită amintire sau un moment intens împărtășit cu persoana căreia am decis să îi oferim acest cadou.

Pe lângă parfumul „simplu”, este posibil să oferim un cadou care să se configureze ca o adevărată experiență olfactivă: există mulți experți în parfumuri care pot oferi sfaturi specifice și pot crea un parfum pornind de la descrierea anumitor trăsături de personalitate sau pasiuni ale partenerului, prietenului, colegului sau membrului familiei noastre în cauză.

Pentru a nu face o greșeală, sfatul general este să vă bazați pe notele de citrice, mirosuri universale care nu sunt aproape niciodată neplăcute și care sunt prezente în majoritatea parfumurilor. Unul dintre cele mai populare ingrediente este, de asemenea, vanilia, care adaugă o notă de senzualitate puternică oricărui mix olfactiv. Parfumurile care fac parte din familia olfactivă „Fougère” sunt tipic masculine și evocă aerul liber, plimbările prin pădure și toate mirosurile care pot fi percepute în contact direct cu natura. Notele olfactive derivate din păduri sunt, de asemenea, perfecte pentru bărbați: creează parfumuri intense care se joacă pe contraste intense și fascinante. Parfumurile moscate sau de piele includ note mai uscate și mai amare, dar și note mai moi, cum ar fi pielea, tutunul și cele alcoolice: ingrediente precum romul și whisky caracterizează parfumurile populare pentru bărbați.

Astfel, iubitorii de mini-dimensiuni pot găsi deosebit de plăcut un cadou constând într-o cutie care conține mai multe sticluțe mici cu cele mai bine vândute parfumuri, așa-numitele best sellers din sector. Pe de altă parte, cutiile monomarcă conțin parfumul ales, însoțit de alte produse de îngrijire corporală cu aceleași note olfactive. Crema de corp, gelul de duș, uleiul, crema de parfum, aftershave și multe alte produse de acest gen reprezintă o modalitate de a intensifica parfumul principal, dar și un cadou suplimentar fantastic pentru iubitorii acelui parfum.

În fine… puteți alege și un parfum care să vă placă amândurora: Will Andrews, șeful departamentului de comunicare a parfumurilor din cadrul echipei globale de cercetare-dezvoltare-creație a parfumurilor de la Coty, subliniază că, pe măsură ce parfumierii se uită la tendințele socio-culturale, iar milenialii tind acum spre experimente noi și spre o estompare a stereotipurilor de gen, putem găsi parfumuri care nu sunt legate olfactiv de niciun gen. Chiar și așa, există femei care se simt bine purtând parfumuri masculine „acest lucru se întâmplă pentru că își doresc un parfum mai aromat și nu prea dulce sau moale, deoarece consideră că parfumurile feminine sunt plictisitoare. Există, de asemenea, alte persoane care poartă parfumuri pentru bărbați ca o declarație socială (în trecut, ar fi fost considerat exagerat) și, de asemenea, unele femei au fost mai experimentale în ceea ce privește frumusețea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare