sursa foto:  elemental.medium.com

Cunoscut medic: Chiar dacă nu vorbim de un lockdown total, cred că ar trebui introduse lockdown-uri locale

Medicul Radu Țincu susține că, dacă nu reușim să ajungem la 2-3.000 de cazuri de coronavirus pe zi, ar trebui introduse lockdown-uri parțiale.

Trebuie să privim dincolo de cifrele nou diagnosticatilor. Faptul că există diferența de teste de la o zi la altă afectează analiză. Ne putem uită la Terapie Intensivă unde presiunea crește în fiecare zi. Avem 199 de decese. A crescut numărul de la ATI cu 199 care au murit plus alte persoane care au fost externate. Presiunea este pe ATI. Undeva între 200-300 de pacienți vor avea nevoie de terapie intensivă în fiecare zi.

Dacă măsurile nu vor putea să scadă, trebuie inasprite. Menținerea la un platou de 8000 de cazuri nu este o soluție. Ar trebui să ne aflăm undeva la 2000-3000 de cazuri pentru că să decongestionăm sistemul și pentru a putea redă o parte din paturile cu coronavirus către ceilalți pacienți. A existat o redistribuție a paturilor de terapie intensivă din zona non-covid spre covid.

Faptul că am atins un platou reprezintă un lucru bun: măsurile au eficientă și populația sprijină autoritățile. Numai printr-un efort colectiv putem scădea acest număr. Dacă măsurile vor fi respectate de oameni este posibil să nu fie nevoie de altele suplimentare.

La fiecare 2 săptămâni trebuie să facem o analiză pentru a vedea rezultatele măsurilor. Chiar dacă nu vorbim de un lockdown total, cred că ar trebui introduse lockdown-uri locale”, a spus medicul, la Realitatea PLUS.

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare