sursa foto:  vrancea24.ro

Dan Puric: ‘Cred în dreptul legitim al Basarabiei să se unească, pentru că Basarabia este pământ românesc. Face parte din drepturile imprescriptibile ale poporului român’

Actorul Dan Puric a vorbit despre o posibilă unire a României cu Basarabia, dar și despre interesul pe care politicienii l-au arătat, neașteptat, față de acest subiect.

„Nu sunt analist politic, dar îmi pun o întrebare la nivel de constiință românească. Totul este făcut puțin cam brusc și văd așa o explozie de efuziune. Acum vreo doi ani, în martie se împlinesc doi ani, a murit poate una dintre cele mai mari constiințe românești, poetul Nicolae Dabija. Basarabia a ținut doliu, la noi un cuvânt nu s-a spus în presă, în media. Asta a fost atitudinea României politice de atunci și nu cred în România politică de astăzi, cred în dreptul legitim al Basarabiei să se unească, pentru că Basarabia este pământ românesc.

Un popor nu valorează atât prin oamenii mari pe care ii dă, ci prin felul cum îi respectăm. Este posibil să fie o momeală. Văd oameni care cu foarte multă viclenie incită poporul român și brusc au apărut forme de patriotism care până acuma erau ascunse, pentru că pesemne în spate se lucrează la angajarea României în război. România nu trebuie să intre în război. România trebuie sa se unească cu Basarabia fără razboi. În drepturile ei legitime, în drepturile ei suverane, calea de unire nu este cea a războiului.

Basarabia, dacă o cerem, face parte din drepturile imprescriptibile ale poporului român. Demonstrațiile acestea de efuziune nu ma încântă, din moment ce constanta a fost indiferență. Trebuie creată o conștiință a unirii cu Basarabia. Basarabia este partea din România martirizată cel mai mult, este altarul țării noastre la care trebuie să ne rugăm”, a declarat Dan Puric, conform romaniatv.net.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare