sursa foto:  igj.ro

Dan Vîlceanu îl trimite pe Dacian Cioloș să obțină voturi de la PSD și AUR pentru învestirea Guvernului USR: ‘Mingea este acum în curtea domnului Cioloș’

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor, a lansat critici dure la adresa premierul desemnat Dacian Cioloș.

 

Dan Vîlceanu a expus scenariile prin care poate fi soluţionată criza politică din România.

„Premierul desemnat este Dacian Cioloş. Trebuie să discutăm despre această situaţie care nu poate fi rezolvată decât în două feluri. Domnul Cioloş obţine o majoritate pe care a demonstrat-o şi a testat-o la moţiunea de cenzură, adică alături de PSD şi AUR. A doua variantă este că Dacian Cioloş vine la Parlament şi nu obţine votul de învestitură.

După aceea, trecem la următorul pas, de consultări, dacă nu obţine domnul Cioloş votul partenerilor cu care a dovedit că are o majoritate, adică PSD şi AUR”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Întrebat de jurnalista Lili Ruse dacă există varianta ca PNL să susţină Guvernul format în jurul lui Dacian Cioloş, Dan Vîlceanu a afirmat că liberalii susţin „reconstrucţia coaliţiei, însă, aşa cum a spus preşedintele PNL, Florin Cîţu, în jurul PNL”.

Din punctul meu de vedere, mingea este acum în curtea domnului Cioloş”, a spus Dan Vîlceanu.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar trebui să-şi depună mandatul, Vîlceanu a reiterat că PNL îşi doreşte refacerea coaliţiei.

„Domnul Cioloş va face tot ce doreşte dânsul. Putem şi ne dorim refacerea coaliţiei şi ca un gest de responsabilitate trebuie să înţeleagă cu toţii că această construcţie nu poţi face pentru următoarele două-trei luni, ci pentru cei puţin măcar un an jumătate-doi, astfel încât să poţi da un minim de stabilitate României în moment grele. Ca să poţi face asta, trebuie ca această coaliţie să fie discutată pe baze corecte”, a precizat Dan Vîlceanu, conform realitatea.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare