sursa foto:  newsweek.ro

Dan Vîlceanu sare la gâtul lui Nicolae Ciuc: ‘Este teama permanentă că, dacă am intra în alegeri în situația asta a partidului, noi nu am intra în turul 2 la prezidențiale. Asta se știe’

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fostul secretar general al partidului, atrage atenția că liberalii ar putea rata turul 2 al alegerilor prezidențiale.

 

Întrebat despre scorul de doar 11,2% pe care l-a obținut președintele PNL, Nicolae Ciucă, în recentul sondaj INSCOP cu privire la alegerile prezidențiale din 2024, Dan Vîlceanu a spus: „Este important să spunem că acest sondaj nu îi trece pe fiecare dintre participanții la sondaj ca fiind din partea unui partid politic, ci pur și simplu e o înșiruire de nume și oamenii sunt întrebați „pe cine ai alege dintre următorii?”.

Domnul Ciucă, dacă l-am scoate pe Mircea Geoană din discuție, pentru că pe Mircea Geoană nu îl poți atribui un partid la momentul acesta (…), Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, acesta este rezultatul care a ieșit în toate sondajele de opinie până acum pe prezidențiale (…). Este teama permanentă că, dacă am intra în alegeri în situația asta a partidului, și asta vă pot spune că e o discuție în partid la ordinea zilei, noi nu am intra în turul 2 la prezidențiale. Asta se știe”, a continuat Dan Vîlceanu.

”Să strici jocul PSD cu George Simion”

„Singura variantă în care poți intra în turul 2 la momentul acesta și să strici jocul PSD cu George Simion este să faci o alianță, dreapta să se unească, să facă o alianță (…), un candidat de dreapta, ceea ce evident că în această situație nu se poate. Tocmai de aceea, de exemplu, USR, PMP, Forța Dreptei doresc să facă o alianță. Dacă vor face și ei alianța asta, este posibil, eu am spus-o și o repet, știu că nu convine colegilor mei, este posibil să vedeți PNL pe locul 4 la următoarele alegeri, după PSD, AUR și acel pol de dreapta, sau cum s-o numi, acea alianță, dacă nu se merge pe liste comune cu PSD”, a mai spus fostul secretar general al PNL, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare