sursa foto:  edition.cnn.com

Danila Medvedev, despre profesorul de economie Klaus Schwab: ‘Nu înțelege forțele sistemice, ci doar folosește ceea ce se află la suprafață pentru a crea o poveste credibilă, dar nu este destul de profundă, nu este adevărată, nu reflectă lumea reală’

Politologul rus Danila Medvedev a vorbit despre Marea Resetare inițiată de Klaus Schwab, profesor de economie politică la Universitatea din Geneva, fondator și actualul director executiv al Forumului Economic Mondial (WEF), cunoscut și sub numele de Forumul Davos.

Danila Medvedev a fost întrebat de Radu Golban despre părerea sa privitoare la Marea Resetare și la planul lui Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial:

„Care e impresia generală în Rusia, opiniile sunt similare celor din Europa legat de această mare resetare și față de această potențială strategie a tehnologiilor convergente care, în mod evident, ne-ar schimba viețile?“, a întrebat Radu Golban.

Cred că este un concept de-a dreptul hilar și un exemplu relevant despre nonsensurile care există în gândirea socială. Acest model a fost dezbătut în cadrul Forumului Economic Mondial, inițial s-a bazat pe o viziune ultra-optimistă referitoare la creșterea exponențială în domeniul tehnologiei, a unei ample convergențe dincolo de computere și inteligența artificială. A fost o poveste frumoasă, agreat de toată lumea, dar apoi, în 2020, a venit pandemia de Covid-19 și au trebuit să schimbe abordarea pentru că, în mod evident, eram într-o cu totul altă poveste. Așadar, au schimbat optica și au trecut la această mare resetare ca și cum acesta era planul de la bun început, ceea ce în mod evident nu era.

Cred că este o abordare naivă. Cred că nu înțeleg … autorul Klaus Schwab nu înțelege forțele sistemice, ci doar folosește ceea ce se află la suprafață pentru a crea o poveste credibilă, dar nu este destul de profundă, nu este adevărată, nu reflectă lumea reală și procesele complexe de care dispunem, ci este doar o poveste pe care o poate vinde prin platforma sa, Forumul Economic Mondial și alte platforme internaționale.

Realitatea este că avem nevoie de o nouă revoluție industrială sau tehnologică, dar trebuie să vină din înțelegerea sistemică a ceea ce este cu adevărat posibil, ca de exemplu ceea ce Drexler a creat în domeniul nanotehnologiei, nu poți doar menționa această a patra revoluție și să incluzi totul aici: drone, inteligență artificială, calcul cuantic, tipărirea organelor, nanotech și să spui că toate acestea urmează să se întâmple, pentru că nu este adevărat“, a spus Danila Medvedev, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare