sursa foto:  descopera.ro

Detalii mai puțin cunoscute despre mierea de albine! Beneficiile pe care le aduce organismului tău

Specialiștii au prezentat o serie de informații mai puțin cunoscute despre mierea de albine, unul dintre alimentele cele mai sănătoase din lume.

Mierea de albine este un ingredient pentru multe medicamente tradiționale și este utilizată de multe civilizații din întreaga lume, în special în Ayurveda. Mierea de albine a fost mult timp apreciată pentru unele dintre aceste avantaje și beneficii pentru sănătate mai puțin cunoscute, conform Adevărul.

Mierea e bună la gestionarea eczemelor

Eczema este o afecțiune a pielii care se traduce prin piele roșie, mâncărime și descuamare inconfortabilă. De cele mai multe ori, copiii mici și adolescenții au eczeme care pot fi abordate. Un amestec de miere de albine crudă și ulei de măsline presat la rece poate fi realizat chiar de cei aflați în suferință și poate fi aplicat pe piele pentru a rezolva problema. De asemenea, poate fi combinată cu ovăz pentru a exfolia pielea, îndepărtând orice celule moarte, scrie sursa citată.

Mai mult, mierea de albine ajută la ameliorarea problemelor legate de sinusuri. Prin caracteristicile antibacteriene și antiseptice, mierea ajută la eliminarea infecțiilor și la reducerea inflamațiilor.

Totodată, mierea calmează gâtul, reduce tusea și întărește sistemul imunitar, reducând episoadele de sinuzită.

În plus, mierea de albine energizează organismul și ajută la tratarea bolilor gingivale.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare