sursa foto:  Inquam Photos / George Călin

Diana Șoșoacă, proiect de lege devastator. Senatoarea vrea introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață pentru această faptă

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă propune un proiect de lege prin care se cere introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională.

Anul 2021 a fost unul al amenzilor pentru senatoare, după ce a încălcat regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

La rândul ei, Diana Șoșoacă a contestat amenzile, însă a pierdut o parte dintre procese. Senatoarea a fost implicată în mai multe scandaluri în Parlamentul României.

Pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională

Exercitându-și atribuțiile de senator, Diana Șoșoacă a depus la Parlament un proiect de lege care vizează pedepsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională. Proiectul nu este original, ci a fost preluat dintr-o altă propunere legislativă inițiată de  avocatul Dan Chitic, reprezentant recunoscut al mișcării antivacciniste.

În expunerea din motive, senatoarea a susținut că România a fost jefuită sistematic încă din 1415. Conform proiectului, în intervalul 1415-1945, țara noastră ar fi pierdut echivalentul a 484 de miliarde de euro.

Această sumă ar fi rezultatul explorării aurului de către Turcia, Austria și Rusia, la care se adaugă ceea ce s-ar fi furat în perioada de la declararea independenței până în 1945.

Ce prevede proiectul de lege inițiat de Șoșoacă

Proiectul ar modifica Codul Penal în două puncte, respectiv reformularea articolului nr. 176 care definește termenul „public” și introducerea unul alt paragraf articolului 394, care stabilește infracțiunea de subminare a economiei naționale.

Proiectul de lege introduce infracțiunea de subminare a economiei naționale, definită prin „fapta de a folosi o unitate din cele care se referă art.176 ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă este de natură să submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani sau detenția pe viață și interzicerea unor drepturi”, potrivit b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare