sursa foto:  Romania TV

Dr. Tudor Ciuhodaru despre vaccinul împotriva Covid-19: E ca o biată mașină pe care trebuie să o împingi și de la spate dacă vrei să mai facă ceva

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit la postul de televiziune Antena 3, despre cele 8,5 milioane de doze de vaccin anticovid care stau în depozitele din România. Acesta a vorbit despre precizarea făcută de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a declarat că protecţia vaccinurilor împotriva COVID-19, în faţa noilor tulpini este aproape de zero.

 

 

 

„Una este decizia medicală și una este decizia politică. Așa că, dacă atunci când apăruse Omicron, în Africa de Sud și doamna doctor acolo spunea că e o variantă ușoară, că nu pune probleme, simptomatologia este minoră, hopa, brusc, s-a închi tot. Practic au intrat în izolare față de restul lumii și decizia politică a fost cea predominantă.

Pe de altă parte, mai țineți minte când se vorbea despre vaccinul inițial, că e un fel de mașină de asta de teren 4X4, merge peste tot şi este extrem de eficientă? Acum, toate datele medicale și inclusiv domnul Rafila a spus-o, practic e ca o biată mașină pe care trebuie să o împingi și de la spate dacă vrei să mai facă ceva. În aceste condiții, cred că lucrurile trebuie centrate pe măsuri eficiente de sănătate.

 

Dar, în aceste condiții înseamnă practic protejarea categoriilor vulnerabile, asigurarea de teste, de medicamente antivirale, în așa fel încât să nu se ajungă la cazuri grave și să fie necesară spitalizarea. Centrele de evaluare prespitalicească sunt o soluție cât se poate de corectă pe așa ceva. Coronavirusul este monitorizat atent de toți și sunt mari semne de întrebare. Mă uitam chiar înainte de a intra dumneavoastră în emisiune, hopa brusc și variola maimuţei a devenit o sursă de îngrijorare și se pare că scapă de sub control.

Ştiţi ce nu ne-a zis domnul Rafila, apropo de achiziţia aia cu vaccinurile în avans? Cine a făcut-o. Eu chiar sunt curios. Nu ar fi momentul să vină în faţa Parlamentului?”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la antena3

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare