‘Durul’ Remus Borza dă boom-ul: ‘Reforma sectorului bugetar este un proces necesar, obligatoriu chiar’

Consilierul lui Orban, Remus Borza, vine cu soluții privind procedura de deficit excesiv în cazul țării noastre. 

Comisia Europeană a declanșat procedura de deficit excesiv în cazul României, în condițiile în care deficitul bugetar va depăși în 2020 limita maxim admisă de 3% din PIB, prevăzută în Tratatul de înființare al Uniunii Europene.

”Guvernul a început cu o mini-reformă a propriului aparat, vedeți, avem un Guvern mai suplu și mai eficient – nu mai avem 27, ci 16 ministere.

Dar această reformă trebuie continuată și în eșaloanele 2 și 3. Cu cât avem instituții mai suple, cu atât sunt mai eficiente. Avem în jur de 14.000 de ordonatori de credite în România – 13.847, mai exact -, avem o inflație instituțională, avem câte 3-4 instituții care reglementează același domeniu de activitate”, a spus Remus Borza pentru Capital.

”Trebuie să venim cu un reglaj fin în direcția comasării acestor instituții, pentru a fi optimizate, eficientizate, și atunci evident că s-ar face economii la bugetul de stat.

Cu aceste economii vom putea să finanțăm și investițiile, că aici e de fapt cheia dezvoltării economice.

Acest proces absolut necesar, obligatoriu, de reformă, trebuie asumat de toate formațiunile politice din România.

E nevoie de o reformă structurală a marilor sisteme publice – și aici vorbesc de Administrație, de Sănătate și de Învățământ. Cele trei domenii reprezintă de fapt în realitate trei mari găuri negre ale bugetului de stat, în care în fiecare an aruncăm peste 50 de miliarde de euro, cu rezultate zero – zero în Administrație, zero pe Sănătate, zero în Învățământ”, a mai adăugat Remus Borza.

Vezi și:

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare