sursa foto:  start-up.ro

E oficial! Când va fi introdusă în România noua tehnologie mobilă 5G

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, anunţă că s-a adoptat în şedinţa de Guvern de joi, 20 iunie, Strategia 5G a Romaniei. „Acest act important defineste parametrii si liniile directoare ale Guvernului Romaniei de inglobare a noilor tehnologii de comunicatii in economie si societate”, precizează Petrescu.

„Noua generatie de tehnologie mobila, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generatiei 4G si va contribui in mod semnificativ la incluziune si cresterea productivitatii in economie.

Romania se pozitioneaza astfel alaturi de statele ambitioase in dezvoltarea tehnologica, in conditiile unui cadru amplu stabilit de Uniunea Europeana pentru adoptarea si dezvoltarea serviciilor 5G, calendarul vizand lansarea comerciala a serviciilor 5G standardizate in Romania in 2020, simultan cu marile economii europene.

Aceasta evolutie va confirma dinamica pozitiva accelerata a sectorului de comunicatii si tehnologia informatiei din Romania, va genera noi locuri de munca si dezvoltarea de noi ecosisteme antreprenoriale in domeniul digital”, scrie ministrul pe Facebook.

 

 

Vezi și:

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Se aplică de la 1 iulie 2019! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare