sursa foto:  ecipe.org

Europarlamentar român, despre banii necheltuiți din PNRR care ar putea fi redistribuiți pentru reconstrucția Ucrainei: ‘Ăsta este fluxul, în mod normal, atunci când se întorc banii’

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a vorbit, în cadrul unei emisiuni onlide despre banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care nu sunt cheltuiți.

Corina Crețu, fost comisar european, ne spune așa: ”Dacă nu cheltuim toți banii din PNRR până la final de 2026, Comisia Europeană e posibil să decidă ca toți banii ăștia să meargă spre un fond pentru reconstrucția Ucrainei”. Deci pierdem banii și vor merge în alte state, cum ar fi Ucraina”, a spus reporterul.

”Ăsta este fluxul, în mod normal, atunci când se întorc banii”

”Nu este, în acest moment, nicio legătură directă între PNRR și reconstrucția Ucrainei sau alte investiții. Banii respectivi care nu se cheltuie – atenție, doar cei care nu se cheltuie! – ar putea, teoretic, să se întoarcă în bugetul consolidat, dacă sunt bani din buget, pentru că PNRR-ul are și granturi, adică fonduri nerambursabile, are și împrumuturi. Dacă sunt banii din granturi, din fonduri nerambursabile, atunci se vor întoarce la bugetul consolidat și se pot duce către țările contributoare. Ăsta este fluxul, în mod normal, atunci când se întorc banii. Dacă sunt bani, bineînțeles din împrumuturi, se întorc pentru acoperirea împrumuturilor inițiale. (…) În momentul ăsta, să știți că nu există nicio legătură între PNRR-urile țărilor și discuții în legătură cu Ucraina”, a punctat Vlad Gheorghe, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare