sursa foto:  dispotrading.ro

Eurostat: România, fruntașă în UE la creșterea lucrărilor de construcții și în luna septembrie

Potrivit ultimelor date publicate de Eurostat, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere modestă în Uniunea Europeană şi în zona euro, în luna septembrie comparativ cu luna august, însă România a fost ţara cu cel mai puternic avans pe acest segment, atât de la o lună la alta, cât şi în ritm anual.

Conform acestor date, lucrările de construcţii au crescut cu 0,2% în UE şi cu 0,1% în zona euro în luna septembrie 2022 comparativ cu luna august 2022. În rândul statelor membre UE, cele mai importante creşteri au fost înregistrate în România (3,2%), Suedia (2,8%) şi Ungaria (2,2%). În cazul României, creşterea de 3,2% din luna septembrie vine după un avans de 2,5% în luna august.

În luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, lucrările de construcţii au crescut cu 1% în zona euro şi cu 1,4% în Uniunea Europeană. Şi în acest acest caz, România este lider în UE cu o creştere de 26,2% a lucrărilor de construcţii comparativ cu luna septembrie a anului trecut.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, în luna septembrie 2022 volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna august 2022 ca serie brută cu 8,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,3%.

Faţă de luna septembrie a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 26,4%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 27,2%, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare