sursa foto:  digi24.ro

‘Executarea’ lui Adrian Chesnoiu, impusă de afară? Lider politic: ‘Nu a vrut să stea drept în fața celor de la Bruxelles și a partenerilor noștri, care ne impuneau diferite lucruri în relația cu Ucraina’

George Simion intervine în scandalul demisiei lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii. Liderul AUR îi ia apărarea fostului ministru şi spune că acesta este executat deoarece a supărat anumite persoane din afară.

„Ministrul Agriculturii pare ca a fost sinucis de catre DNA Timisoara. Acum, responsabilitate pe zona Ministerului Agriculturii a fost preluata de un lider marcant din PSD, de domnul Sorin Grindeanu.

Din informaţiile pe care le avem noi, domnul Chesnoiu nu a vrut să stea drepţi în faţa celor de la Bruxelles şi a partenerilor nostri, care ne impuneau diferite lucruri in relatia cu Ucraina.

Marii traderi de cereale au fost deranjaţi de domnul Chesnoiu. Noi, inainte de toate, trebuie sa ne asiguram siguranta noastră alimentara, nu sa facem profituri pentru unii care oricum le exporta afara.

Am avut un ministru al Agriculturii decent. Este executat cu mana lungă a justiţiei, printr-o complicitate ciudată a PNL cu PSD, care par să fie partide teleghidate. Ministrii care sunt intr-adevăr incapabili şi care au făcut mult rău în România, cum ar fi Virgil Popescu, sunt menţinuţi în funcţie.

Felul in care a fost executat domnul Chesnoiu miroase a impunere de afara”, a declarat liderul AUR la România Tv.

Reamintim că Adrian Chesnoiu este acuzat de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

„Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, spun procurorii DNA, conform româniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare