lemn

sursa foto:  timponline.ro

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva reacționează! ‘Personalul silvic este lipsit de apărare’

Mare atenție! Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a făcut un anunț prin care își exprimă îngrijorarea față de violența fără precedent din ultima perioadă care a pot îndreptată către personalul silvic.

5 pădurari au fost uciși în ultimii ani de către hoții de material lemnos. Semnalul de alarmă este tras de Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva. În fața hoților, personalul silvic este lipsit de apărare, spun silvicultorii, care atrag atenția că legea nu le permite pădurarilor să folosească arma din dotare pentru a se apăra. Liderul Federației Silva, Silviu Geană, spune la RFI că lucrurile nu mai pot continua așa. ”Avem nevoie de intervenția autorităților și de ajutorul Poliției și al Jandarmeriei”, spune Silviu Geană, care vorbește și despre o acțiune publică a federației sindicale pe care o conduce.

În ultimele zile au avut loc două evenimentele tragice, în urma cărora un silvicultor – pădurarul Gorcioia Răducu, din cadrul Ocolului Silvic Pașcani, Direcția Silvică Iași, și-a pierdut viața în timpul exercitării activității de pază a pădurii, fiind ucis cu bestialitate de un grup de infractori surprinși la furat de lemn, iar un alt silvicultor – maistrul de vânătoare Bostan Mihai, din cadrul Ocolului Silvic Borca, Direcția Silvică Neamț, a fost bătut de un grup de infractori care i-au sustras și arma de serviciu, amenințându-l cu moartea.

Precizăm că în ultimii ani alți 4 pădurari au fost omorâți (pădurar Oul Ieronim – Bistrița-Năsăud, pădurar Boboc Dănel – Gorj, pădurar Chiriță Victor – Dolj, pădurar Dogaru Gheorghe – Brașov), iar peste 650 de pădurari, tehnicieni și ingineri silvici au fost atacați de infractorii surprinși în timp ce tăiau ilegal sau sustrăgeau material lemnos, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (mașini, locuințe, anexe gospodărești, sedii administrative, etc.), informează rfi.ro

Vezi și

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

Fără precedent! Lovitura pe care i-o dă Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, înainte de alegeri

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare