sursa foto:  Inquam-Photos_George-Calin

Florin Cîțu: ‘Mă îngrijorează creșterea dobânzilor, în contextul creșterii prețurilor și acest cocktail, dacă nu este bine gestionat, nu o să vedem o reducere a deficitului, s-ar putea să vedem o criză economică de proporții’

Preşedintele PNL Florin Cîţu, fost ministru de Finanţe, a afirmat, luni, că îl îngrijorează creşterea dobânzilor, pentru că o creşterea a dobânzilor fără să reduci deficitul va antrena o spirală inflaţionistă care poate să ducă la o criză economică de proporţii. El a arătat că nu poate face o analiză a activităţii ministrului Finanţelor, acum, ci în 2022.

”E greu să analizezi situaţia unui minister, eu aş analiza-o  în 2022, pentru că în 2021 lucrurile erau deja aranjate”, a spus Cîţu, la Parlament, întrebat cum comentează activitatea ministrului de Finanţe, de la PSD, Adrian Câciu.

Florin Cîţu a spus  că anul trecut a existat o performanţă. ”A fost mult mai bună decât ne aşteptam în ceea ce priveşte deficitul şi am arătat că poţi să reduci deficitul într-un an complicat, şi să ai şi creştere economică”.

Fostul premier a precizat că îl îngrijorează puţin creşterea dobânzilor, pentru că ”o creştere a dobânzilor fără să reduci deficitul va antrena o spirală inflaţionistă care poate să ducă la o criză economică de proporţii”.

”Personal, mă îngrijorează creşterea dobânzilor, în contextul creşterii preţurilor şi acest cocktail, dacă nu este bine gestionat, nu o să vedem o reducere a deficitului, s-ar putea să vedem o criză economică de proporţii”, a menţionat Cîţu.

Despre efectele în economie ale valului 5 al pandemiei, Cîţu a spus că trebuie să vedem care va fi rezultatul final.

”Dacă se menţine acest număr de 10.000 de cazuri pe zi, costul s-ar putea sî fie foarte mare, şomajul tehnic, vom vedea peste o lună două exact care va fi costul”, a afirmat Florin Cîţu, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare