sursa foto:  euractiv.ro

Forțele Aeriene Române: Astăzi începe exercițiul tactic European Spartan 2023

Forțele Aeriene Române anunță startul exercițiului tactic European Spartan 2023, programat să se desfășoare în perioada 2 octombrie – 13 octombrie 2023.

Exercițiul European Spartan 2023 are loc în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Anunțul Forțelor Aeriene Române:

Exercitiul tactic European Spartan 2023 va avea loc în perioada 02.10-13.10.2023, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Exercițiul are caracter de unicitate în cadrul programului EATF ( European Air Transport Fleet), fiind destinat antrenării în comun a utilizatorilor aeronavelor de tip C-27J Spartan, în scopul dezvoltării interoperabilității în ceea ce priveşte operarea tactică şi mentenanța, reuniind 3 țări participante cu aeronave, echipaje de zbor şi personal tehnic, respectiv România, Bulgaria şi Italia şi 2 țări care participă cu observatori militari, respectiv Lituania şi Grecia.

Exercițiul se desfăşoară după un scenariu complex care presupune exersarea şi consolidarea tehnicilor pentru executarea misiunilor de zbor, aterizarea pe piste neamenajate şi pe distanțe scurte, paraşutarea de personal şi materiale, cooperarea cu aeronave de luptă, coordonarea acțiunilor aeriene cu cele ale forțelor terestre, evacuarea aeromedicală, precum şi executarea mentenanței aeronavelor în echipe multinaționale.

Aeronavele C-27J Spartan execută în această perioadă zboruri de antrenament la înălţimi mici.

Menţionăm că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planul de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant şi menţinerea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române.

Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare