sursa foto:  playtech.ro

Fost guvernator al Deltei Dunării: ‘Pentru finanțare, Ucraina a solicitat ca Bâstroe să fie inclus în coridorul european de transport. UE va accepta’

Virgil Munteanu, fost guvernator al Deltei Dunării, a declarat că Ucraina a solicitat ca Bâstroe să fie inclus în coridorul european de transport pentru finanțare.

 

Ați văzut cumva vreo acțiune a autorităților române care să condamne încălcarea Tratatului prin regimul frontierei de stat sau de încălcare a convenției privind regimul navigației? Nu există. Nu există niciun fel de condamnare a acestor lucrări. În consecință, ei merg mai departe”, a precizat Virgil Munteanu.

Ion Cristoiu amintește de interviul dat de ambasadorul american unde acesta menționează că în condițiile în care nu va funcționa acordul privind cerealele, el trebuie să concentreze transportul pe România și vorbește de luminile de pe Dunăre.

Reuters a dat un articol despre faptul că Ucraina vrea să adâncească și mai mult Canalul Bâstroe. Articolul are ca temă cum se preocupă Ucraina să-și extindă exportul de cereale prin adâncirea acestui canal. Deci, articolul este în favoarea Ucrainei”, a afirmat Ion Cristoiu.

”În conjunctura actuală, Uniunea Europeană va accepta.”

Este vorba de finanțare. Pentru finanțare a solicitat Ucraina și includerea acestui canal în coridorul european de transport. Nu a primit până acum acordul. În conjunctura actuală, Uniunea Europeană va accepta.

Aș vrea să citez doar o singură propoziție din punctul de vedere al Academiei Române referitor la subiectul Canalului Bâstroe și spune în felul următor: Existența a două rute de transport intens utilizate (Prima rută acceptată internațional este Canalul Sulina) care să traverseze teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării ar crea un impact ambiental deosebit de serios asupra Deltei”, a spus Virgil Munteanu, fost guvernator al Deltei Dunării, conform gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare