sursa foto:  hotnews.ro

Fost guvernator al Deltei Dunării: ‘Ucraina vrea să adâncească și mai mult Canalul Bâstroe. Autoritățile române nu condamnă încălcarea tratatului’

Virgil Munteanu, fost guvernator al Deltei Dunării, atrage atenția că ucrainenii vor încălca Tratatul privind regimul frontierei de stat. Ucraina vrea să adâncească și mai mult Canalul Bâstroe.

 

Virgil Munteanu afirmă că ”autoritățile române nu condamnă încălcarea tratatului”.

Fostul guvernator al Deltei Dunării, Virgil Munteanu, menționează că ucrainenii vor încălca Tratatul privind regimul frontierei de stat între România și Ucraina, semnat în 2003. Ucrainenii vor să facă o nouă cale de navigație. Aceștia vor să adâncească de la 6,5m până la 7m Canalul Bâstroe.

În Tratatul privind regimul frontierei de stat între România și Ucraina, semnat în anul 2003, scrie că în scopul asigurării stabilității traseului liniei frontierei de stat, albia apelor de frontieră nu poate fi modificată în mod unilateral.

Ucrainenii vor încălca Tratatul privind regimul frontierei de stat”

Am fost anunțați că Ucraina vrea să adâncească și mai mult Canalul Bâstroe, de la 6,5m cât este acum până pe la vreo 7m și ceva cât are Canalul Sulina. Vor să facă o nouă cale de navigație, însemnând Brațul Chilia care să aibă aceleași caracteristici de adâncime cu Canalul Sulina.

Ministrul ucrainean spunea că va contacta oficialii europeni pentru a primi sprijin. Aici este vorba mai ales de sprijin financiar pentru a realiza acești parametri ai unui nou canal navigabil. Ucrainenii vor încălca Tratatul privind regimul frontierei de stat între România și Ucraina, semnat în 2003, unde scrie la articolul 12, punctul trei, că în scopul asigurării stabilității traseului liniei frontierei de stat, albia apelor de frontieră nu poate fi modificată în mod unilateral.

Autoritățile române nu condamnă încălcarea tratatului”, a spus Virgil Munteanu, fost guvernator al Deltei Dunării, conform gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare