sursa foto:  ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX

Fost premier al României: ‘Este un scenariu la care unii lucrează deja, da. Dacă vine doamna Kovesi, Doamne, ce o să-i duc dorul lui Iohannis’

Victor Ponta, fostul premier al României, a vorbit despre posibila candidatură a Laurei Codruța Kovesi la viitoarele alegeri prezidențiale, vehiculată de tot mai mulți oameni. Acesta este de părere că există șanse minime ca actualul procuror șef european să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale, dacă USR-ul și PNL-ul nu vor forma o alianță.

Victor Ponta: Dacă vine doamna Kovesi, Doamne, ce o să-i duc dorul lui Iohannis, pe cuvânt! Cum se întâmplă că în România întotdeauna se poate mai rău, mai bine nu se poate? Eu mă întâlnesc acum – da, zbor foarte mult cu low-cost-uri – și vine lumea: ‘Domnule Ponta, cum se poate așa ceva?’ Și eu dau răspunsul: ‘Nștiu, domnule, că eu nu mai sunt’.

M. Tucă: Al treilea candidat, candidatul USR, va fi Kovesi?

Victor Ponta: Probabil. Dar ncred că intră în turul doi. Dacă nu-i apucă deodată pe PNL, că totuși, stai puțin, știi că PNL-PDL s-au reunit, în 2014, împotriva Ciumei Roșii, dacă nu-i apucă să se reunească contra Ciumei Roșii, nu, nu cred.

M. Tucă: Păi cu cine să se unească?

Victor Ponta: USR-ul cu PNL-ul.

M. Tucă: Din declarațiile pe care le-am văzut – și de la Ciolacu, chiar și de la Iohannis, dar și de la Ciucă – există posibilitatea unei alianțe preelectorale între PSD și PNL? 

Victor Ponta: Nu, asta nu cred, dar cred că vor fi la guvernare și după, doar că mai corect, de altfel, cum trebuia să fie și acum, premierul să fie de la PSD.

M. Tucă: Păi vine Corduța Kovesi cu USR-ul șzice: ‘Prăpăd!’. Ies cu luminițele în Piața Victoriei și vor spune că nu se mai poate îRomânia, nu mai există democrație, pentru că PNL s-a aliat cu Ciuma Roșie și, vreme de aproape ani de zile, au furat România, au secătuit-o. 

Victor Ponta: Este un scenariu la care unii lucrează deja, da. Înseamnă că mă mut și eu în străinătate, alături de copii”, conform gândul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare