sursa foto:  stirileprotv.ro

Fost șef al CIA, despre contraofensiva ucraineană: ‘Va fi foarte impresionantă. Vor obține efecte de arme combinate. Asta poate pune în mișcare întreaga apărare rusă din acea zonă’

Generalul în retragere David Petraeus, fost șef al CIA, a vorbit despre contraofensiva pregătită de armata ucraineană.

 

Generalul David Petraeus a spus că contraofensiva Ucrainei este ”foarte impresionantă” și poate reuși, adăugând că ucrainenii sunt „hotărâți să-și elibereze țara”.

Cât de pregătiți sunt ucrainenii de contraofensivă

Petraeus, care a fost director al CIA și a condus forțele internaționale în Irak și Afganistan înainte de aceasta, a fost recent la Kiev, întâlnindu-se cu președintele Zelenskiy și alții.

David Petraeus a spus că există un sprijin bipartizan puternic pentru sprijinul continuu pentru Ucraina, scrie theguardian.

El a vorbit despre situația din Ucraina la emisiunea Today de la BBC Radio 4.

Cred că această contraofensivă va fi foarte impresionantă. Simțul meu este că vor obține efecte de arme combinate, cu alte cuvinte, vor desfășura cu succes operațiuni de arme combinate în care vor participa ingineri care depășesc obstacolele și difuzează câmpurile minate și așa mai departe; blindate care trec drept prin apă protejată de infanterie împotriva rachetelor antitanc; apărarea aeriană ținând aeronavele rușilor departe de ei; războiul electronic le blochează rețelele radio; logistică chiar în spatele lor; artilerie și mortiere chiar în fața lor.

Și cel mai important este că, deoarece elementele de conducere culminează în mod inevitabil după 72-96 de ore, din punct de vedere fizic, asta e cât de departe poți merge și chiar dacă vor fi pierderi… ai unități ulterioare care vor continua. și valorifică progresul și menține elanul și cred că asta poate pune în mișcare întreaga apărare rusă din acea zonă, atunci cred că ai alte oportunități care se vor deschide și pe flancuri.”, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare