sursa foto:  profit.ro

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a răbufnit: ‘Aici chiar ar trebui o anchetă. El ne-a spus asta în Parlament atunci, înainte de război’

Deputatul USR Claudiu Năsui spune despre ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, că le transmisese parlamentarilor înainte de războiul din Ucraina să stea „liniștiți” că România o să primească gaz prin Nord Stream 2. „Poate el era fan al Nord Stream 2, dar România era aliniată cu SUA, cu Europa de Vest și era împotriva acestui proiect”.

Claudiu Năsui, pe B1 TV, despre situația din sectorul energiei

„Practic, ce se întâmplă este că statul român, și, mă rog, aici trebuie să o spunem, domnii Ciolacu și Ciucă, că ei conduc tot ce se întâmplă acum, nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntar, adică degeaba plafonezi prețuri și pui taxe de 100% pe marje și lucruri de genul acesta, gândidu-te că cineva o să vină cu bani de acasă ca să te ajute pe tine. Nimeni nu face asta!”, a declarat deputatul USR.

Referitor la speculanți, el a spus:

„Speculanții aceia apar tocmai ca să exploateze niște viduri legislative de genul acesta și niște portițe care se lasă deschise special pentru ei. Am dat un pont presei acum ceva timp, haideți să vedem și noi care sunt companiile care au contracte bilaterale cu Hidroelectrica, cu Nuclearelectrica, cu CEO, aceștia sunt deja 60% din producția de energie electrică, și la ce prețuri”.

Întrebat despre ce companii este vorba, Claudiu Năsui a adăugat:

„Păi, nu, aici chiar ar trebui o anchetă. Vă mai spun un lucru. Când te întreabă cineva unde e energia României, cine o ia și la ce preț, acolo este răspunsul, de acolo pleacă absolut toate problemele noastre și răspunsul la problemele noastre de multe ori”.

Claudiu Năsui spune că, înainte de războiul din Ucraina, Virgil Popescu dădea asigurări în Parlament că România o să primească gaz prin Nord Stream 2, cu toate că poziția oficială a țării noastre era de opoziție față de proiect.

„Acum un an, înainte să înceapă războiul în Ucraina, domnul Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost chemat de către noi, de către USR, în Parlament, pentru o moțiune simplă împotriva sa, pentru că problemele din energie au început dinaintea războiului din Ucraina, războiul din Ucraina doar le-a agravat – și aici putem intra și în de ce, politica verde europeană (…) care are masiv contribuția ei”, susține parlamentarul USR.

„Și a fost întrebat inclusiv de interconectorul Grecia – Bulgaria, și ce ne-a spus domnul Virgil Popescu înainte de război, că să stăm liniștiți, că nu este o problemă lucrul acesta, pentru că oricum vine Nord Stream 2 și o să ne vină gaz pe acolo. Poziția oficială a României, pe care domnul Virgil Popescu altminteri, fiind membru în Guvern, ar trebui să o respecte măcar, poate nu e de acord el cu ea, poate el era fan al Nord Stream 2, dar România era aliniată cu SUA, cu Europa de Vest și era împotriva acestui proiect. El ne-a spus asta în Parlament atunci, înainte de război”, a mai spus el, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare