sursa foto:  evz.ro

Fostul premier Florin Cîțu: La noi este un fel de Vestul Sălbatic! În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii

Fostul premier și lider PNL, Florin Cîțu, a transmis vineri în emisiunea „Politica Zilei” de la postul B1TV, că în PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii în România, ci doar unul pe contributivitate, și că nu putem să mai avem creșteri de pensii din pixul politicianului.

 

 

 

Întrebat despre PNRR și aspectele legate de pensii, fostul premier a spus: „Este un program pe care mi l-am asumat și de care sunt mândru și se vede astăzi că am avut dreptate, am spus că aceste reforme nu se vor face decât dacă există acești bani. Se pare că nici cu bani nu vor să facă reforme cei de la PSD, asta este cel mai grav. Aceste reforme nu le facem că vreau eu sau că vrea Comisia Europeană, le facem pentru că sistemul actual nu mai merge – în traducere, așa nu se mai poate, cu mai multe sisteme de pensii. Dacă nu se fac astăzi, se vor face la un moment dat, dar va fi mult mai dur acest lucru. De aceea, eu zic că trebuie făcute astăzi, când avem acești bani pentru ele”.

Întrebat despre avertismentul lansat de PSD privind posibila depopulare a instituțiilor de forță, Florin Cîțu a susținut: „Asta este o retorică a celor care nu vor să facă reformă. În PNRR scrie un lucru foarte simplu, nu trebuie să existe în România mai multe sisteme de pensii. Spune foarte clar că trebuie să fie sistemul de pensii, în România, pe contributivitate și, în același timp, spune că nu putem să mai avem creșteri de pensii ad hoc, din pixul politicianului, chiar dacă acel politician este Florin Cîțu și are intenții bune. Nici măcar Florin Cîțu nu poate să mai crească pensiile din pix. Totul să fie transparent!”.

„La noi este un fel de Vestul Sălbatic”

„Acestea sunt criteriile după care pornim. Și astăzi, în sistemul de pensii de contributivitate, avem pensii, să le spunem așa, diferite, sunt cei care lucrează în condiții de muncă grele, unde se pot pensiona mai rapid, deci poți să introduci, după ce ai trecut pe toată lumea pe același sistem de pensii, pe contributivitate, după aceea, poți să introduci niște excepții în cadrul aceleiași legi – nu excepții foarte mari, bineînțeles, nu poți să ai pensia mai mare decât salariul ș.a.m.d. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi este un fel de Wild West, este Vestul Sălbatic”, a adăugat senatorul liberal, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare