sursa foto:  Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

George Simion îl critică pe Virgil Popescu: ‘Spune că trebuie să închidem exploatarea minieră până în 2030. Acestă lege nu a ajuns în Parlament. Nu a făcut niciun demers pentru a prelungi termenul în care putem exploata lignitul’

George Simion, președintele AUR, a declarat la România TV că România deține multe resurse miniere care ar trebui exploatate. Liderul AUR l-a criticat pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru că refuză să spună românilor că 8.000 de români, care lucrează în domeniul minier, își vor pierde locurile de muncă, până în 2030.

„În momentul ăsta prețul cuprului a ajuns de la 4.000 de euro pe tonă la 10.000 de euro pe tonă în 2025 va ajunge la 25.000 de euro pe tonă. Ministrul USR este mai preocupat de vizitele românilor în Grecia. Un alt ministru la fel de vinovat Virgil Popescu evită să spună că 8.000 de locuri de muncă se vor pierde inutil.

Virgil Popescu spune că trebuie să închidem exploatarea minieră până la 2030. Acestă lege nu a ajuns în Parlament . Parlamentul este o instituție strict decorativă. Virgil Popescu nu a făcut niciun demers pentru a prelungi termenul în care putem exploata lignitul. Virgil Popescu spune că vom lua energia din eoliene și energie solară.

AUR va vota integral Moțiunea de Cenzura prin toți parlamentarii noștri. Nu ne dorim în acest moment să intrăm la guvernare cu stânga sau cu dreapta, însă vom susține nume de oameni competenți în funcția de prim-ministru și la nivel de miniștri de resort. Vom susține Călin Georgescu proiectul „Hrană, Apă, Energie”, dacă vorbim de micul producător, ar trebui să fie vârful de lance în România”, a declarat George Simion.

George Simion susține că majoritatea exploatărilor miniere din România vor fi, în cel mai scurt timp, ori închise, ori înstrăinate, astfel că ţara noastră va ajunge să depindă de importuri din ce în ce mai mult, chiar şi în domeniul energetic.

„Angajați în țară doar la companii din străinătate. Pentru că așa vor lucra mulți dintre transportatori. Voi fi vineri la Suceava, unde transportatorii acuză că se va mări prețul pe km de 10 ori în urma PNRR-ului. Până acum ei munceau la firme românești în toată Europa. Acum se vor angaja la firme deținute de patroni români, dar cu sediul în Franța, Germania. Astăzi, la mina Baita din Bihor, s-au blocat în subteran 10 angajați și directoarea.

Avem acolo o companie care exploatează calcar. Pierdem și cupru, care este o resursă foarte importantă, pentru că deja prețul a crescut de la 3-4.000 de euro pe tonă, la 10.000 de euro și se preconizează ca până în 2025 va ajunge la 20.000 de euro pe tonă. Avem o mină, mina Crucea, de la Suceava, mina de uraniu, care ajunge la Cernavodă, la centrală. În momentul ăsta, românii sunt în imposibilitatea de a exploata bogațiile solului și subsolului.

Câte gatere mai avem noi acum? Dintr-un gater trăia și familia care îl avea, mai avea și angajați, mai trăiau câteva persoane pe lângă. Acum au venit fabricile austriece, care au monopol. Tot românul dă lemnul la fabricile austriece. În 2021, guvernul Cîțu distruge locurile de munca, se împrumută și folosește banii la ce? La consultanță. Pentru pregatirea unui om, platim 133.000 de euro. Probabil îl învață fizică cuantică, altfel nu pot să-mi explic”, a spus George Simion, informează romaniatv.net

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare