Guvernul Ciucă, prin Ministerul Familiei, oferă credite garantate de stat pentru tinerii care se căsătoresc! Ajutor pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie

Guvernul României, prin Ministerul Familiei, oferă credite garantate de stat pentru tinerii care se căsătoresc. Astfel, prin ministerul condus de Gabriela Firea, tinerii vor beneficia de ajutor pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul României, președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei. Rolul acestei instituții este să găsească soluțiile cele mai bune pentru copii, tineri și familii la un loc. Împreună cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales în aceste momente dificile prin care trece țara noastră.

Am anunțat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul “Sprijin pentru România”. Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, și ne dorim să oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de Guvern.

Acordăm o atenție specială familiilor vulnerabile, în situații de risc. Din păcate, avem 1,3 milioane de copii afectați de sărăcie sau excluziune socială în România. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale și riscă să fie abandonat în grija statului. Este motivul pentru care finalizăm planul de acțiune prin care instituim la nivel national “Garanția pentru copii”. E datoria noastră să ne asigurăm că toți copii au acces la servicii de bază fundamentale.

În paralel, Guvernul României lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie și la implementarea programelor asumate în Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Avem la dispoziție peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ și construirea unei rețele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili”, a anunțat șeful Guvernului.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare