sursa foto:  Yoda.ro

Interesant! Cât timp ar trebui să lucreze un român ca să îşi poată cumpăra un iPhone XS

Românii sunt printre cei care trebuie să muncească mai mult pentru a-şi permite să-şi cumpere un iPhone XS, comparativ cu reprezentanţii altor naţiuni, arată o analiză a companiei Picodi.

Datele din analiză se bazează pe preţul publicat de Apple pentru iPhone XS la lansare, în versiunea 64 GB în diferite ţări, şi date statistice oficiale privind salariul mediu în aceste ţări.

În România, iPhone XS costa, la lansare, 5.399 lei. Luând în considerare că un salariu mediu în România este de 4.527 lei brut (2.721 net), un român obişnuit va lucra 41,7 de zile ca să strângă bani pentru un iPhone XS. Bineînţeles, asta în condiţiile în care celelalte costuri ce ţin de viaţă ar fi egale cu zero.

În schimb, un locuitor obişnuit al Elveţiei trebuie să lucreze 5,1 zile, locuitorii Luxemburgului – 7 zile, iar norvegienii – 7 zile şi jumătate. Printre ţările în care pentru un smartphone Apple se munceşte mai puţin s-au clasat şi Emiratele Arabe Unite – banii dintr-un interval de muncă de 7,6 zile sunt suficienţi pentru a cumpăra un iPhone de ultimă generaţie. În SUA în schimb, trebuie „să te chinui” 8,4 zile.

Cel mai mult pentru un iPhone XS lucrează locuitorii Insulelor Filipine, peste 156 de zile. Nu este uşor nici în Pakistan – luând în considerare salariile şi preţurile, un pakistanez obişnuit trebuie să lucreze peste 88 de zile, se precizează în analiza realizată de picodi.com.

Citește și

Toți șoferii trebuie să cunoască aceste detalii! Pentru ce riscați amenzi

Frații ‘Dedeman’ sunt de neoprit! Dau o nouă lovitură

Vești importante despre tichetele de masă! La ce valoare vor rămâne acestea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare