sursa foto:  agerpres.ro

Ionuț Moșteanu, despre banii din PNRR: ‘Vom face 434 km de autostradă nouă până în 2026. Avem peste 7 miliarde de euro alocați transporturilor’

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat luni,în plen, că în moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea sunt 10 minciuni şi dezinformări. Acesta a adăugat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este PNDL-ul lui Liviu Dragnea sau al „baronilor” PSD.

„La moţiunea asta împotriva ministrului Cristian Ghinea, aţi reuşit să adunaţi cea mai mare colecţie de minciuni. Statistic, domnul Marcel Ciolacu a minţit public de patru ori în ultimele luni că ‘PNRR a fost respins’, a tot repetat asta. Inclusiv în moţiunea simplă aţi scris 10 minciuni şi dezinformări, negru pe alb, fără ruşine. Domnule Ciolacu, aţi luat conducerea PSD cu promisiune de schimbare, spunând că vreţi să îl reformaţi. Cum îl reformaţi? Minţind în declaraţii publice? (…) Ştie toată ţara cum e PSD-ul. Când nu minţiţi, furaţi. Când nu furaţi, minţiţi”, a afirmat Moşteanu, la dezbaterea moţiunii simple, în plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, după un an de pandemie, românii vor să aibă o viaţă liniştită şi să le ofere copiilor lor oportunităţile de dezvoltare în România, nu în alte ţări.

„Vor ca atunci când merg într-un spital să fie trataţi decent, să fie trataţi cu demnitate, vor spitale moderne, nu pline de igrasie. Vor să circule pe autostrăzi noi şi pe drumuri reabilitate, nu mai vor să stea la cozi în trafic. Vor un sistem de educaţie din care copiii lor să iasă pregătiţi pentru viaţă. (…) Românii vor să ştie că au votat oameni de stat, nu politruci care mint aşa cum respiră”, a susţinut Moşteanu.

El a completat că următorii ani sunt cruciali pentru modul în care poate arăta România.

„Aproape 30 miliarde de euro, banii din PNRR, sunt şansa de a construi autostrăzile care ne lipsesc şi a moderniza căile ferate. Avem şansa să facem ce trebuia să facă PSD în ultimii 30 ani, dar nu a reuşit. Vom face 434 km de autostradă nouă până în 2026, numai din aceşti bani, mai mult decât au realizat guvernele PSD în perioada 2012 – 2019, fie că au fost sub bagheta lui Ponta, Dragnea sau Dăncilă. Avem peste 7 miliarde de euro alocaţi transporturilor şi avem în fruntea Ministerului Transporturilor cel mai bun ministru pe care l-a avut România – colegul meu, Cătălin Drulă. Avem şansa prin PNRR să modernizăm spitalele – 2,4 miliarde de euro. Avem şansa să digitalizăm administraţia publică. (…) Avem şansa să investim în educaţie (…), să împădurim România”, a spus Ionuţ Moşteanu.

Deputatul USR PLUS a spus că România se află într-un moment în care toată clasa politică ar fi trebuit să fie unită în jurul unui proiect de ţară.

„Dragi colegi, încercaţi, o dată în viaţă, încercaţi să nu mai minţiţi. (…) Ieşiţi din paradigma ‘dacă nu suntem noi la guvernare, atunci facem tot posibilul să blocăm dezvoltarea ţării’. Ştiu că există presiune de la baronii voştri, însă spuneţi-le că acest PNRR nu este PNDL-ul lui Dragnea, că nu este un nou sac fără fund pentru fiecare baron. (…) S-a terminat!”, a afirmat Ionuţ Moşteanu.

În opinia sa, şi reprezentanţilor AUR „le este greu să privească” PNRR.

„V-aţi alimentat un an din ură şi frustrare, aţi speculat dezamăgiri şi necazuri. N-aţi avut jenă să vă urcaţi pe pierderile de vieţi omeneşti în urma pandemiei şi aţi promovat tot felul de teorii conspiraţioniste, cipuri, 5G-uri, baliverne. Acum vedeţi şi voi că România începe să se schimbe cu banii de la Uniunea Europeană, o Uniune Europeană pe care o urâţi şi o înjuraţi în toate discursurile publice. (…) Domnilor de la PSD şi AUR, v-aţi dat din nou mâna. În loc să fi făcut asta pentru a fi parte din schimbare, faceţi asta pentru a încerca disperaţi să blocaţi schimbarea României. Şi vă rog să vă opriţi. Putem să lucrăm împreună”, a transmis parlamentarul USR PLUS, informează agerpres.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare