sursa foto:  Inquam Photos/ Octav Ganea

Kelemen Hunor atrage atenția coaliției de guvernare: ‘Foarte multă improvizație. A apărut aroganța, ceea ce nu e bine. A apărut acest sentiment că oricum vom rămâne la putere’

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a caracterizat actuala guvernare şi a afirmat că există foarte multă improvizaţie, că a apărut aroganţa ceea ce nu este bine.

 

Kelemen Hunor consideră că a apărut sentimentul că “oricum vom rămâne la putere, putem să facem orice, putem să ne permitem orice, că fără noi nu se poate”.

 

Kelemen Hunor a fost întrebat în cadrul emisiunii Insider Politic ce îi displace cel mai mult la această guvernare.

Foarte multă improvizaţie. A apărut aroganţa, ceea ce nu e bine. Nu e bine într-un an electoral deloc, în general, nu e bine ca politicienii să fie aroganţi. A apărut acest sentiment că oricum vom rămâne la putere, putem să facem orice, putem să ne permitem orice, că fără noi nu se poate. Vom fi şi la anul. Această aroganţă, această încredere, supraîncredere în sine şi această superficialitate combinată cu tot ce ne aşteaptă bineînţeles, lasă pentru orice om un disconfort.

Poate că în momentul în care eşti implicat nu vezi foarte, foarte bine că eşti foarte aproape. Când te îndepărtezi vezi imaginea mai clară. Şi sincer, eu recunosc că a fost un şoc pentru mine, fiindcă nu au avut niciun argument să ne scoată. (de la guvernare – n.r.) Doar că aşa au vrut ei. Au considerat că e mai bine să împartă ministerele pe care noi le conduceam. Dar mi-a trecut, am trecut peste asta”, a declarat Kelemen Hunor.

El a fost întrebat dacă poate povesti momentul în care a fost anunţat că UDMR nu va mai face parte din Guvern.

Nu a existat un astfel de moment. Au existat momente în perioada negocierilor când mi-am dat seama că, indiferent ce compromis fac, indiferent ce pas fac, lateral, mai în spate, decizia este luată”, a explicat liderul UDMR.

Întrebat cine a luat această decizie, Kelemen Hunor a răspuns: “Probabil că Iohannis, fiindcă liberalii fără Iohannis nu făceau niciun pas. Nu ştiu, fiindcă nu am fost acolo, dar şi alţii au ajuns la această concluzie. Eu la un moment dat am spus ”Ok, renunţăm şi la Dezvoltare, rămânem cu Mediul şi cu Energia.” Nu se poate nici Mediu. Deci era clar când am spus că păstrăm Dezvoltare, mergem fără Mediu, căutăm o soluţie, au zis că nu, trebuie Dezvoltare.

Când au văzut că am făcut primul compromis, după care am spus ”OK, dacă voi consideraţi că trebuie să luaţi Dezvoltarea, e în regulă. Rămânem noi cu Mediul şi luăm Energia”. Nu, trebuie şi Dezvoltare, şi Mediu. Am spus OK, am înţeles. A fost o ultimă încercare.

Seara s-a anunţat că ei merg în tandem, în doi, PSDPNL şi atunci am văzut că indiferent ce fac, decizia este luată. Nu vreau să intru în mai multe amănunte, dar îmi era clar că nu mai contează ce fac eu, ce compromis propun, ce soluţii caut. Asta e viaţa, mergem înainte. Ei guvernează împreună, au viaţa în faţă şi trebuie să găsească soluţiile pentru problemele ţării,”. conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare