Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! “Unii mint cum respiră”

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, afirmă că unii „deştepţi ai naţiei” care fac analize la televizor „mint cum respiră” când afirmă că numărul românilor care trăiesc în sărăcie a crescut. Vasilescu prezintă o serie de date statistice de la Eurostat.

„Ma uit la emisiuni tv si vad cate unii „destepti” ai natiei care spun ca a crescut numarul romanilor aflati in stare de deprivare materiala, adica saracie, fiindca PSD ar avea interesul sa fie cat mai multi romani dependenti de o guvernare de stanga. Mint cum respira! Hai sa vedem datele EUROSTAT, nu cele prezentate de guvern. Pentru cei care nu stiu, EUROSTAT e institutul european de statistica.

Comparativ cu 2016, averea românilor a crescut cu 25%. Peste 1,6 milioane de români au ieșit din starea de deprivare materială. Astfel, dacă în 2016 aproape 24% dintre români, mai exact 4,7 milioane, trăiau în stare de deprivare materială severă, in 2018 procentul s-a redus la 15%. Nu avem inca datele din 2019 dar, evident, procentul celor saraci e si mai mic.

– Raportate la 2010, când țara era condusă de Guvernul Boc-PDL, devenit, astăzi, PNL, cifrele sunt și mai grăitoare: 6,1 milioane de români trăiau, în 2010, în stare de deprivare materială severă, față de 3 milioane in 2018.

– Evident că mai sunt multe lucruri de făcut, în continuare sunt mulți români cu venituri mici. Evoluția din ultimii ani arată însă, fără dubiu, că în efortul de a combate sărăcia, PSD are soluțiile adecvate.

– În niciun caz renunțarea la salariul minim, așa cum susține PNL și/sau USR, nu poate fi calea de urmat pentru reducerea sărăciei”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare