sursa foto:  agerpres.ro

Liberalii au aprins ‘fitilul’! Virgil Guran: ‘UDMR a greșit total. Nu este deloc normal să te comporți așa’

Senatorul PNL Virgil Guran a declarat vineri, la Digi24, despre faptul că liderii UDMR nu au transmis mesaje de Ziua Naţională, că nu i se pare deloc normal ceea ce au făcut colegii de guvernare, parte din România, pentru că sunt demnitari români şi trebuie să respecte ziua naţională a României. El a precizat că UDMR nu o să iasă de la guvernare în momentul de faţă pentru că există un interes naţional de echilibru în România şi asta va atârna greu într-o decizie.

”Nu pot să vă spun părarea partidului pentru că se ia într-un for decizional. Eu pot să vă spun părerea mea, nu mi se pare deloc normal ceea ce au făcut colegii de guvernare de la UDMR. Este ziua României, ei fac parte din România, sunt demnitari români şi trebuie să sărbătorească şi să respecte ziua naţională a României”, a spus Virgil Guran.

El a continuat: ”De ziua lor, de ziua maghiarilor de pretutindeni, noi întotdeauna îi felicităm, le urăm la mulţi ani, pentru că este normal. Ce ar fi ca în SUA, unde sunt 200 de etnii, fiecare etnie să facă ceea ce crede? În SUA există un patriotism extraordinar, trebuie să existe şi la noi, indiferent de etnie. Suntem în România, suntem români”.

Potrivit lui Guran, ”UDMR a greşit total”. ”După părerea mea, trebuie să îţi revizuiască atitudinea, nu aceasta este atitudinea normală”, a mai spus el.

Întrebat dacă ar trebui să se ia în calcul ieşirea de la guvernare a UDMR, Guran a spus: ”Sunt convins că o să se găsească o soluţie amiabilă şi o să îşi revizuiască atitudinea. Nu o să iasă de la guvernare în momentul de faţă pentru că există un interes naţional de echilibru în România, în momentul de faţă şi asta va atârna greu într-o decizie, dar repet, nu este deloc normal să te comporţi aşa”.

Reacţia lui Virgil Guran vine după ce deputatul PNL Adrian Cozma scrie vineri pe Facebook că ”UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, el acuzându-i pe liderii UDMR că nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională, nici măcar unul de minimă decenţă.

”Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, mai spune parlamentarul liberal, conform news.ro

Citește și:

Se rupe coaliția de guvernare? Un lider PNL tună și fulgeră: ‘UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională’

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a izbucnit: ‘E de neacceptat atitudinea grupului UDMR. Nu îți permit să vii cu un asemenea discurs și a doua zi să discutăm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare