sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL Nicolae Ciucă: Am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis miercuri seara pe facebook că a decis să susțină propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu.

 

 

 

”În această seară, am decis să susţinem propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Naţional Liberal, în vederea susţinerii şi adoptării lui”, a anunţat Ciucă într-o postare pe Facebook.

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Ministerul Justiției anunță că va susţine un prag de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu

Proiectul a generat critici, fiind comparat cu Ordonanţa 13 din epoca Dragnea, care a provocat ample proteste.

Ulterior, Ministerul Justiţiei a precizat că ”nu există nicio referinţă concretă” în deciziile Curţii Constituţionale a României sau în avizele Comisiei de la Veneţia cu privire la valoarea economică sau financiară a unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a anunţat că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare