sursa foto:  stiripesurse.ro

Lovitură de teatru! Explozie de bugetari sub Guvernul Orban

Deși, la începutul mandatului de premier, unul dintre obiectivele fixate de Ludovic Orban a fost reducerea numărului de angajați din sistemul public, Executivul a făcut angajări pe bandă rulantă.

În doar un an de Guvern Orban au fost angajați peste 1.200 de noi bugetari. Ludovic Orban i-a adus la Secretariatul General al Guvernului, informează Antena3.ro.

Mai mult decât atât, mai multe categorii dintre angajații statului se bucură acum de majorări de salariu, totul în timp ce numărul șomerilor din România riscă să se dubleze din cauza crizei de coronavirus.

Dacă în octombrie 2019 Guvernul Dăncilă lăsa moștenire 3,143 de angajați, la sfârșitul lunii august 2020, numărul acestora crescuse la 4.394, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor. Practic, în doar 10 luni, liberalii au umflat schema cu 1.251 de posturi.

Pe de altă parte, majorările salariilor au continuat și anul acesta, în plină criză, pentru anumite categorii de bugetari, sub formă de sporuri.

Săptămâna trecută, funcționarii publici și personalul contractual de la Parlament, Administrația Prezidențială și Secretariatul General al Guvernului au câștigat dreptul de a cumula sporul de 15% pentru ”complexitatea muncii” cu sporul de 15% pentru ”activitatea legislativă”, lucru interzis până acum prin legea salarizării unitare.

Modificarea a fost adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional.

Vezi și

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare