Lovitură dură! Se dau amenzi de până la 100.000 de lei

Lovitură dură! Se dau amenzi de până la 100.000 de euro pentru cei care nu respectă regulile.

Saloanele de înfrumusețare trebuie să obțină o nouă autorizație sanitară până la finalul anului, obligație introdusă recent în legislația din domeniu, în condițiile eliminării posibilității de autorizare sanitară pe baza asumării răspunderii.

Cei care nu fac acest lucru riscă amenzi de până la 40.000 de lei, se arată într-un răspuns dat recent de Ministerul Sănătății (MS) la o solicitare făcută de avocatnet.ro

În luna ianuarie, Ordinul MS nr. 15/2020 a eliminat autorizarea sanitară pe baza răspunderii proprii și a introdus obligația ca saloanele de înfrumusețare (cod CAEN 9602) să ceară certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică.

Astfel, saloanele active de înfrumusețare care nu se reautorizează sanitar până la data de 31 decembrie 2020, riscă amenzicuprinse între 5.000 de lei și 10.000 de lei (persoanele fizice), respectiv între 20.000 de lei la 40.000 de lei (persoanele juridice). Această precizare a fost făcută de MS, ca răspuns la o solicitare din partea redacției noastre, pentru a lămuri ce amenzi se vor aplica saloanelor care vor funcționa fără reautorizare de la 1 ianuarie 2021.

 

Vezi și:EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare