sursa foto:  paranteze.md

Lovitură pentru Volodimir Zelenski! Decizia de a invita Ucraina să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană este în pericol

O oficialitate europeană a transmis sub protecția anonimatului că decizia de a invita Ucraina să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană este în pericol.

 

 

De asemenea, nu există niciun acord pentru a acorda Kievului un ajutor suplimentar de 50 de miliarde euro.

Spre deosebire de reasigurările obişnuite conform cărora UE va sta alături de Ucraina ”atât timp cât e nevoie”, responsabilul european a spus că ultimele discuţii de la nivelul blocului european în legătură cu sprijinul suplimentar pentru Kiev sunt un adevărat ”duş rece”.

”Liderii au realizat că este destul de scump. Cum plătim noi asta?”, a spus reprezentantul UE, care este implicat în pregătirea summitului din 14-15 decembrie de la Bruxelles.

Propunerea Comisiei Europene privind revizuirea bugetului pe termen lung al UE astfel încât asistenţa pentru Ucraina să sporească cu 50 de miliarde de euro până în 2027 a fost criticată de diverse părţi.

”Nu putem permite ca Ucraina să dea faliment, nu este o opţiune pentru noi. Dar nu este uşor”, a explicat oficialul.

El a exprimat dubii legate de începerea negocierilor oficiale de aderare cu Ucraina, afirmând că aşteptările pentru o decizie în această privinţă la summitul din decembrie sunt ”în pericol”.

Oficialul a menţionat că un motiv este opoziţia pe care Ungaria ar putea să o exprime, ceea ce ar face să nu existe unanimitatea necesară pentru o astfel de decizie.

Unii lideri din UE au propus ca subiectul să revină pe agendă în martie anul viitor, după evaluarea promisă de Comisia Europeană referitoare la condiţiile rămase de îndeplinit de Ucraina.

”Poate că avem aşteptări prea ridicate. Vom continua să sprijinim financiar, militar Ucraina? Avem mijloacele de a face asta? Suntem siguri că SUA ne vor urma în anii care vin? Există consens pentru a continua să furnizăm sprijin Ucrainei, dar apar unele din aceste întrebări”, a încheiat oficialul UE, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare