sursa foto:  facebook

Lucian Romașcanu, atac la adrsea lui Cristian Ghinea: ‘Din păcate, își confirmă istoria de ministru extrem de incompetent al Fondurilor’

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD,  a declarat că este posibil ca moțiunea împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea, să treacă.

„Domnul Ghinea, din păcate, își confirmă istoria de ministru extrem de incompetent al Fondurilor, nu face nimic din ceea ce ar trebui să facă. Acest PNRR este un proiect al țării privește toată România.

Este jenant că ni s-a întors planul. Firesc era să fi fost un plan pe care să îl fi discutat cu toate forțele așezate la masă, să venim cu toate ideile necesare, dar dânsul a venit singur. Acest lucru nu poate fi tolerat. Primul semnal pe care îl dăm este această moțiune simplă, care a avut un conținut bine articulat. Măcar să rămână câteva lucruri pe care oamenii de la guvernare să le ia în calcul. Semnalul e dat. Domnul Cîțu, când era ministrul al Finanțelor, a primit vor împotrivă în comisii plus două misiunii simple și l-au pedepsit punându-l prim ministru.

Liderul senatorilor PSD a vorbit și despre scandalul din PNL: 

„Eu nu cred că domnul președinte Iohannis e străin de ceea ce se întâmplă acolo și nu cred că este vreo explicație pentru a muta barca dintr-un port în altul, decât un semnal venit de la Cotroceni. Astăzi, oameni care până mai ieri jucau hora cu Orban, se pupă în partea cealaltă. Eu cred că exită o implicare de acolo și oamenii s-au regrupat. Nu știu dacă e de bine sau de rău, domnul Orban e în funcții de când a apărut democrația, a declarat liderul senatorilor PSD, la Gândul Live

„La doamna Renate Weber am văzut cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului”

Comisiile juridice reunite au respins, marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2019 și 2020. Acesta este primul pas spre demiterea lui Renate Weber, urmând ca plenul reunit să voteze raportul comisiilor. Dacă va fi înregistrat un vot de respingere, Avocatul Poporului este demis.

„Este o altă dovadă a unor reflexe vechi. Avocatul Poporului nu este un jucător al puterii, ci apărătorul poporului. La doamna Renate Weber am văzut cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului de până acum. Doar PSD-isă nu a fost niciodată. Ne vom opune cu fermitate acestui lucru.

Eu zic să citiți și ce a spus doamna în apărarea ei și în câte cazuri s-a manifestat. Eu nu pot să judec dacă trebuia să se aplece asupra cazului Caracal.

Avem nevoie de Avocatul Poporului, avem nevoie de Avocatul Copilului. Dânsa a fost aplecată asuprea problemelor din societate care nu pot fi rezolvate decât cu ajutorul Avocatului Poporului”, consideră liderul senatorilor PSD.

Despre educația sexulă în școli, Lucian Romașcanu este că părere că părinții trebuie să își dea acordul pentru materia care se învață acolo.

„Altfel, ma decazi din dreptul de părinte. Un copil care nu are un părinte deschis trebuie să aibă șansa să nu primească informația nestructurată corespunzător și neadecvată vârstei. Avem nevoie de educație sexuală, de educație sanitară.. dacă orice se întâmplă e cu acordul părinților.

Îmi doresc să văd că vor crește salariile profesorilor. Lucrurile trebuie pornite. Crești salariile, începe să se învârtă economia. Singurele guverne care au adus creștere au fost cele ale PSD-ului”, a mai spus Lucian Romașcanu, informează gândul.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare