sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a jucat strategic! Anca Alexandrescu: ‘Îi pune într-o poziție imposibilă pe Klaus Iohannis și pe Florin Cițu’

Prin înaintarea demisiei de la șefia Camerei Deputaților, Ludovic Orban le-a dat șah lui Florin Cîțu și câștigătorului de fapt al congresului PNL, președintele Klaus Iohannis, a afirmat Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel. Jurnalista crede totuși că miza principală a fostului lider liberal ar trebui să fie legată de susținătorii săi care, în ciuda tuturor piedicilor și riscurilor, i-au rămas alături și la congres.  

„Este o poziționare extrem de interesantă a lui Ludovic Orban, este un șah pe care i-l dă lui Klaus Iohannis, (…) pentru că îi pune într-o poziție imposibilă pe Klaus Iohannis și pe Florin Cițu. (…) Dar mai important este să vorbim despre poziționarea lui Ludovic Orban față de cei 2 mii de oameni care s-au luptat pentru el, care și-au asumat, împotriva tuturor aranjamentelor, a presiunilor și a amenințărilor riscul de a merge până la capăt,” a declarat Anca Alexandrescu, în direct la Realitatea Plus.

ANTONESCU A CEDAT ÎN FAȚA STATULUI PARALEL, TĂRICEANU NU

Anca Alexandrescu a comentat și scenariile care au comparat situația lui Ludovic Orban în PNL cu cea a lui Crin Antonescu, care a fost îndepărat în 2014, pentru a-i face loc lui Klaus Iohannis.

„Am auzit în diverse comentarii că a fost invocată atitudinea lui Crin Antonescu, cel care a părăsit partidul când Statul Paralel a preluat partidul, cumva asemănător cu ceea ce se întâmplă acum.

Dar eu aș vrea să amintesc și exemplul lui Călin Popescu Tăriceanu, care a avut forța și curajul să plece din PNL cu o parte din membri și să pună bazele unui partid de 10%. Că nu a putut face mai departe pașii corecți, pentru că a intrat în siajul lui Victor Ponta, este altceva.”

Din această perspectivă, realizatoare TV este convinsă că mesajele reconciliante din tabăra câștigătoare în PNL sunt, în cel mai bun caz, doar strategii de a câștiga timp, într-un context politic extrem de instabil și nefavorabil partidului condus, acum, de Florin Cîțu.    

„Eu cred că în acest zile Orban trebuie să fie solidar cu acești oameni, să se bată pentru ei în acest conflict în care apar tot mai multe informații că intenția celor din echipa lui Cîțu să îi epureze. Noi, la Culisele Statului Paralel din această seară, la ora 21:00, îi vom avea în dierct pe oameni care i-au fost alături lui Ludovic Orban și vom încerca să aflăm cum văd ei că ar trebui mers mai departe.

În mod cert, acești oameni își doresc ca liderul lor să meargă  mai departe ferm cu această mișcare împotriva valului poate sub altă formă, într-un alt partid, poate. Mi-e foarte greu să cred că lucrurile se vor calma rămânând în partid,” a afirmat Anca Alexandrescu, conform realitatea.net

Citește și:

Anca Alexandrescu profețește: ‘Florin Cîțu nici până în martie nu va sta. ”Moștenitorul” căutat de Iohannis pentru Cotroceni nu este Cîțu’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare