sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Ludovic Orban reacționează după ce Florin Cîțu i-a cerut capul: ‘Din bun simț ar putea să se abțină de la astfel de comentarii împotriva președintelui PNL’

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacționat după declaraţia premierului Florin Cîţu, potrivit căreia preşedintele Camerei Deputaţilor ar trebui să demisioneze din funcţie dacă Curtea Constituţională a României (CCR) îi va da dreptate primului ministru în conflictul juridic legat de moţiunea de cenzură.

Ludovic Orban este prezent la Constanţa unde îşi prezintă programul cu care încearcă să obţină un nou mandat în fruntea Partidului Naţional Liberal.
El a fost întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţia premierului Florin Cîţu, care a declarat că, dacă Curtea Constituţională îi va da dreptate în conflictul juridic legat de moţiunea de cenzură, atunci Ludovic Orban ar trebui să demisioneze de la preşedinţia Camerei Deputaţilor.

„Prefer să nu comentez astfel de afirmaţii. Conflictul juridic de natură constituţională invocat este un conflict care nu conţine niciun conflict, care nu are niciun argument, iar moţiunea de cenzură, conform deciziilor Curţii Constituţionale, nu poate fi oprită. Oricine încearcă să oprească derularea procedurilor pentru moţiunea de cenzură încalcă principiul constituţional al statului de drept. De altfel, depunerea unui conflict juridic de natură constituţională nu poate constitui un pretext pentru blocarea moţiunii de cenzură, existând în acest sens două precedente în care Curtea Constituţională s-a pronunţat şi a hotărât foarte clar că procedura moţiunii de cenzură nu poate fi oprită”, a afirmat Orban.

El a adăugat că, din bun simţ, Florin Cîţu putea să se abţină de la astfel de comentarii.

„Din bun simţ măcar, aducându-şi aminte că eu l-am susţinut la vremea respectivă să ajungă în toate poziţiile pe care le-a obţinut, de lider de grup la Senat, ministru de Finanţe şi de premier, ar putea să se abţină de la astfel de comentarii împotriva preşedintelui PNL”, a susţinut Ludovic Orban.
Premierul Florin Cîţu a declarat că, dacă decizia Curţii Constituţionale va da dreptate Guvernului, va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului.
„Ieri am sesizat CCR. Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului”, a declarat, joi, în briefingul de după şedinţa de Guvern, Florin Cîţu, informează News.ro.

Vezi și:

Florin Cîțu vrea capul lui Ludovic Orban! Actualul șef PNL ar putea fi out!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare