bani

sursa foto:  substantial.ro

Luna aprilie aduce mai mulți bani acestor români! Cine beneficiază de tichete și ce documente trebuie să depuneți

Potrivit unui ordin publicat miercuri, 29 martie, în Monitorul Oficial, valoarea voucherelor de creșă crește cu 30 de lei, ajungând la suma de 600 de lei.

Este vorba despre ordinul privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul I al anului 2023. Vezi mai jos, în articol, cine beneficiază de aceste tichete și ce documente trebuie să depună părinții la angajator.

Ordinul comun 1.121/655/2023, care a apărut în Monitorul Oficial în data de 29 martie 2023, arată că ”pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 lei”.precizează RTV

Este important de menționat că valoarea de 600 de lei va fi aplicată și pentru primele două luni ale semestrului doi al acestui an, scrie evz.ro, fiind vorba despre luna august și septembrie.

Există o listă cu acte necesare pentru românii care vor să obțină tichetele de creșă, iar pe aceasta se află:

  • cererea pentru acordarea tichetului de creșă
  • actul doveditor eliberat de creșă sau de entitatea asimilată acesteia la care este înscris copilul
  • documente care să dovedească calitatea de tutore
  • declarație pe propria răspundere că celălalt părinte (sau tutore) nu beneficiază de tichete de creșă, de concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani (sau 3 ani dacă este vorba de copil cu handicap)
  • alte documente solicitate de angajator

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare