sursa foto:  stirileprotv.ro

Marius Budăi, anunțul momentului despre creșterea pensiilor: ‘Va fi o majorare! Am văzut că și Marcel Ciolacu și premierul au spus că ne dorim și vom reuși în acest an să aprobam deja bugetul pentru 2023’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a vorbit despre majorarea pensiilor. Acesta a spus şi cum vor fi ajutaţi pensionarii să facă faţă facturilor uriaşe care se anunţă în această iarnă.

 

Va fi o majorare de la 1 ianuarie 2023. Valoarea majorarii urmează să fie regăsită în momentul în care vom construi bugetul pe anul 2023. Am văzut că şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul au spus că ne dorim şi vom reuşi in acest an să aprobam deja bugetul pentru 2023.

Ministerul Muncii este in stransa legatura cu celelalte ministere, cu Banca Mondiala si cu Comisia Europeana. De saptamana viitoare vom discuta cu partenerii sociali despre salariul minim brut garantat in plata dar si pe viitoarea reforma a pensiilor. Impreuna sunt sigur ca ne vom incadra in acest jalon de 9.4% din PIB”, a declarat Marius Budăi.

Cum vor fi ajutaţi pensionarii pentru a face faţă facturilor uriaşe din iarna asta. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Avem acea plafonare şi compensare. Tot ce a fost pe durata de iarna a anului 2021-2022, ca si compensare pentru consumatorii casnici, Ministerul Muncii a achitat catre furnizori pana la ultimul leuţ. Avem aceasta masura si pentru iarna 2022-2023 si suntem pregatiti să o implementam. Daca situaţia o va impune, noi vom implementa noi măsuri, pentru că asta este scopul nostru, să protejăm cetăţenii”, a mai declarat Marius Budăi, la RomâniaTV.

Vezi și:

Românii vor avea parte de pensii mărite! Marius Budăi: ‘Procentul va fi decis în coaliție. PSD a propus cel puțin 10%’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare