sursa foto:  express.co.uk

Medic: Profilul pacientului s-a schimbat într-o oarecare măsură. Persoanele până în 50 de ani afectate de coronavirus

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, vineri că dacă în ultimele două săptămâni pacienții veneau cu forme ușoare sau medii, acum apar „disfuncții respiratorii”, adică pacienți în stare gravă, iar locurile de Terapie Intensivă s-au epuizat.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu mai sunt locuri la secția de Anestezie Terapie Intensivă, iar următorii pacienți cu noul coronavirus care vor avea nevoie de tratament într-o astfel de secție vor fi trimiși la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„La Boli Infecţioase la Iaşi mai avem locuri libere pentru a primi pacienţi, din fericire. Mai avem 100 de locuri. La maxim se lucrează în compartimentul de Terapie Intensivă unde nu mai sunt locuri, iar pacienţii gravi, infectați vor merge conform protocolului şi a celor ce am stabilit către Spitalul de Neurochirurgie unde sunt 16 paturi destinate acestor pacienţi”, a declarat, vineri, presei Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Mai bine de jumătate dintre persoanele infectate cu noul coronavirus internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au până în 50 de ani.

„Cred eu că profilul pacientului s-a schimbat într-o oarecare măsură. Dacă în primele două săptămâni am avut pacienţi cu forme uşoare sau medii, în prezent am constat că apar disfuncţii respiratorii. Din fericire, nu la mulţi grave, dar tot mai mulți, indiferent de vârstă. Sunt două ipoteze ca să spun aşa. Fie agentul infecţios trecând de la individ la individ îşi modifică patogenitatea, deci capacitatea de a agresa organismul, să sperăm că nu şi-o modifică într-un sens rău pentru noi, adică nu devine mai agresiv, iar pe de altă parte ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutăm al pacientului, despre comorbidităţi, despre vârstă. Acestea sunt concluzii la care vom putea răspunde abia după două trei săptămâni”, a explicat Carmen Dorobăț.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași mai sunt teste pentru acest sfârșit de săptămână, iar o comandă de 2.000 de teste ar urma să ajungă la începutul săptămânii viitoare, informează Mediafax.ro

Vezi și:

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare