Medicii și profesorii ar putea fi obligați să se vaccineze. Alin Stoica, prefectul Capitalei: ‘Să existe cel puțin o recomandare fermă de vaccinare’

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că în situația în care numărul persoanelor infectate cu Covid-19 o să crească, va exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare pentru anumite categorii profesionale.

Întrebat dacă în cazul unei eventuale explozii de cazuri sunt luate în calcul măsuri de genul revenirii la o serie de restricții sau obligării anumitor categorii de persoane să se vaccineze, prefectul Capitalei a declarat:

„Sunt discuții în acest sens și, da, susțin astfel de idei, atât măsuri care să permită celor vaccinați să aibă acces la mai multe activități și, evident, restricții pentru cei nevaccinați în așa fel încât aceștia să fie protejați dacă nu doresc să se vaccineze, iar pentru anumite categorii, care sunt fie vulnerabile sau sunt esențiale, să existe o recomandare fermă de vaccinare, cel puțin o recomandare fermă de vaccinare, iar discuțiile se poartă deja în acest sens”.

Referitor la categoriile vizate, el a precizat: „Vorbim despre medici și despre profesori în primul rând. Știu că discuțiile se poartă la nivel guvernamental. Măsura concretă care se va lua va fi anunțată de Guvern probabil în următoarea perioadă”.

Întrebat dacă sunt avute în vedere restricții pentru toată lumea sau doar pentru persoanele nevaccinate, prefectul Alin Stoica a afirmat:

„Știm că Guvernul deja a anunțat că la momentul actual strategia este de revenire graduală la restricțiile anterioare pe măsură ce indicele de infectare va crește. Vor exista și excepții pentru cei vaccinați, pentru că suntem într-o altă situație decât cea din primăvară, de exemplu, când nu erau foarte multe persoane vaccinate. Acum sunt mai multe persoane vaccinate, vaccinul este disponibil, nu mai suntem în situația în care să avem cozi de așteptare și atunci este foarte posibil să existe anumite activități care să rămână deschise doar pentru persoane vaccinate”, conform b1tv.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare