sursa foto:  telegrama.ro

Medicul Alexandru Rafila: ‘Nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinați și nevaccinați’

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că școlile în care copiii se vor afla în siguranță vor fi cele în care părinții copiilor sunt vaccinați anti-COVID-19.

Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, că nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinaţi şi nevaccinaţi, mai ales că până la vârsta de 12 ani, în mod evident, ei nu se pot vaccina chiar dacă părinţii lor ar dori acest lucru.
Însă cred că mesajul pe care ar trebui să-l transmitem este următorul: şcolile cele mai sigure vor fi şcolile în care părinţii copiilor vor fi vaccinaţi.  Asta este, de fapt, protecţia maximă şi responsabilitatea pe care să poată să o ofere părintele copilului lui când merge la şcoală.
Pentru că dacă marea majoritate a părinţilor şi adulţilor cu care trăieşte împreună copilul sunt vaccinaţi, riscul de transmitere în şcoală, posibilitatea de transmitere în şcoală va fi foarte, foarte mică şi cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor: vreţi să aveţi o siguranţă în ceea ce priveşte copilul vostru la şcoală, încercaţi voi să vă vaccinaţi ca să-l protejaţi”, a afirmat Alexandru Rafila, conform News.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila, critici dure la adresa Ioanei Mihăilă: ‘Nu a făcut absolut nimic și auzeam de la doamna ministru că la începutul valului trei a început pregătirea pentru valul patru’

Alexandru Rafila avertizează: ‘Vaccinul construit pentru varianta inițială a virusului nu produce neapărat cei mai perfecți anticorpi pentru varianta Delta’

Alexandru Rafila atrage atenția: ‘În ultima săptămână din luna septembrie, vor fi în jur de 4.000 de cazuri’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare