sursa foto:  unicef.org

Medicul Cristian Oancea: ‘Nu ne așteptăm la reacții adverse deosebite. Eu mă voi vaccina și sunt pro-vaccinare, pentru că este important să previi.’

Prof. dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara, spune că nu se așteaptă la reacții adverse deosebite după administrarea vaccinului anti-COVID-19.

 

”În ultima săptămână ne-am pregătit atât pe lanțul rece cât și cu comisia de farma-covid pentru monitorizarea posibilelor efecte adverse, și vom vaccina începând de mâine, ora 10, 450 de colegi din prima linie. Nu ne așteptăm la reacții adverse deosebite, am identificat împreună cu colegii din comisia de vaccinare respectiv persoanele care au un grad de risc și care prezintă contraindicații majore.

În principal avem o rată de vaccinare de 90%, ceea ce este un lucru foarte bun din punctul nostru de vedere. Am explicat în ultima săptămână, împreună cu doamna doctor Teodora Moisil care este și vaccinolog, informațiile medicale oamenilor și am făcut cursuri cu ei, pentru a lua decizia în cunoștință de cauză dacă vor sau nu vor să se vaccineze. Avem o rată foarte bună de vaccinare și sperăm că și celelalte spitale ne vor urma pașii”, explică medicul Cristian Oancea.

 

Medicul Cristian Oancea: „Sunt un adept al vaccinării”

 

„Trebuie să fim conștienți că tehnologia evoluează fantastic și a evoluat de la an la an și de la lună la lună. Practic, începând cu 2020-2021  s-a deschis poarta spre noile tipuri de vaccinuri și credem că pe viitor această soluție tehnică resprezintă o soluție foarte bună și rapidă pentru a stopa aceste pandemii și epidemii.

Aproape un an de zile, mai mult de jumătate din cercetătorii de pe planetă s-au focalizat pe găsirea unui vaccin. Practic, ce înainte se studia în câțiva ani, tot efortul medical al lumii de cercetare s-a focalizat pe găsirea unei soluții pentru a opri SARS-COV-2, iar această soluție a venit sub forma unui vaccin pe care îl așteptam. Sperăm să ducem mesajele medicale în spațiul public și oamenii să aibă încredere în acest proces de vaccinare, pentru a opri pandemia și pentru a ne recupera viața pe care o aveam înainte.

Eu mă voi vaccina și sunt pro-vaccinare, pentru că este important să previi. Companiile care au scos vaccinul sunt companii foarte puternice, iar efectele adverse sunt minime sau aproape inexistente, explică medicul primar pneumolog, Cristian Oancea.

Citește și:

Noul an vine cu surprize: ANAF intră în linie dreaptă și țintește veniturile din meditații

Veste tristă pentru români! Guvernul nu va mai acorda toți banii pentru acest tip de subvenție

În Ajun de Crăciun, doctorul Monica Pop a răbufnit: ‘Au fost crime organizate! Aduceți-i înapoi!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare