sursa foto:  aktual24.ro

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, mesaj dur pentru antivacciniști:: ‘Credințele acestor creștini săraci cu duhul n-au făcut decât să împrăștie moarte de jur împrejur, atât printre ei dar și printre ceilalți’

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a lansat un mesaj la adresa celor care boicotează campania de vaccinare anti-COVID-19.

Cei doi reprezentanți ai guvernului au fost întrebați de o jurnalistă cât de în siguranță sunt elevii care merg la școală în acest val cinci al pandemiei COVID-19, în contextul în care numărul de infectări crește de la o zi la alta.”
Cred că atât ministrul Câmpeanu, cât și ministrul Rafila, merita să răspundă candid întrebării, astfel: ”elevii care merg la școală în perioada următoare vor contacta, foarte posibil, Omicron la școală, sau îl vor aduce la școală după ce l-au contactat din altă parte”.
N-are sens nici să ne ascundem după deget, nici să coafăm realitatea. În școli, noua variantă a ”noului coronavirus” va disemina foarte repede.
Care sunt primele două consecințe? Absenteism masiv de la ore, respectiv riscul pentru unii copii, îndeosebi cei nevaccinați – adică majoritatea – să facă, un procent dintre ei, o formă de COVID complicată.
Nu liniștești părinții dacă îi mângâi pe creștet. Îi liniștești dacă le spui adevărul, și le prezinți opțiunile pe care le au.
Opțiunea majoră pe care o au părinții, în perioada imediat următoare, este să-și vaccineze, sau nu, copiii.
Aici întâlnirea cu gherila digitală ar trebui să pună pe gânduri orice părinte. Opțiunea este personală în orice familie. Dacă vrei să-ți protejezi suplimentar copilul, copilul tău, merită să îl vaccinezi. Pentru că nu-l vei putea feri de Omicron.
Evident, îl poți lăsa să se îmbolnăvească, sau îl poți ține acasă pentru încă 2 – 3 luni, până trece și această perioadă. El va face mai târziu boala, când Corona va fi endemic (nu pandemic), ori cu Omicron, ori cu varianta care vine după Omicron. Sub o formă sau alta, va lua contact cu patogenul.
Judecata din frică, din spaimă, din teroare că ”vaccinul face rău copiilor” sau că ”e o terapie genică” sau că ”statul face experimente pe copii” e lipsită de validitate. Ce-i lipsește, în cele din urmă, e ceea ce noi numim ”argument teleologic”. Mai pe românește, ca să ce?
De ce ne-am apuca să facem experimente pe copii?
De ce ne-am apuca să le ”modificăm genele”? În aprecierea consecințelor, și presupunând pentru moment o asemenea enormitate, n-ar însemna asta că ne-am trezi, în timp, cu copii din ce în ce mai bolnavi respectiv cu o sănătate din ce în ce mai precară a lor?
Deja, prin evoluția fulminantă a SARS-CoV-2, tocmai acest lucru pe care talibanii dezinformării îl acuză s-a întâmplat, fără nicio participare vaccinală.
Mulți copii au avut simptome, mulți copii au adus COVID acasă sau l-au dus în comunitatea lor, sunt zeci de mii de case unde copiii trăiesc cu consecințele îmbolnăvirii la un membru al familiei. E fapt.
Imprudența părinților, lipsa de educație a familiilor, a provocat ravagii tocmai în gospodăriile respective.
Au fost gospodării unde, la interval de câteva zile unul de altul, au murit amândoi părinții, sau amândoi bunicii. Au fost clase unde copiii au aflat de colegul X sau Y că sunt internați în spital. Au fost școli unde profesorul X sau Y s-au stins.

Toți oameni, toți cu un nume, o biografie, o importanță oarecare în echilibrul anterior, dar care acum sunt doar locuri goale, prăpăstii.

Dacă ești părinte și se întâmplă să citești comentarii la textele mele, pune-ți problema acelora care se manifestă vehement, sau violent. Ei nu-și apără nici copiii, nici ”drepturile”. Prin intimidare și agresivitate caută să ți le împiedice pe ale tale. Chiar dacă ești, sau nu, de acord cu unele bazaconii care circulă prin aprozarul digital, forța amenințării va avea și asupra ta efect, încât să te supui sau să rămâi descurajat.
Hărțuirea în mediul online din ultimii doi ani a redus la tăcere multe voci. Oameni ca doctorul Craiu, un om care a tratat zeci de mii de copii de-a lungul carierei, au fost înlăturați în timp ce trâmbițașii conspirației împrăștie videoclipuri, mesaje obscure, ba – ce ironie – se plâng că ”voci importante” din ”comunitatea de știință” ar fi fost cenzurate.

Nu mai vorbiți voi! (adică și eu) Lăsați-i pe cei care ne confirmă credințele noastre să vorbească!

Credințele voastre?
Credințele acestor creștini săraci cu duhul n-au făcut decât să împrăștie moarte de jur împrejur, atât printre ei dar și printre ceilalți. Când urlă descreierat ”jos labele de pe copiii noștri” nu e foarte clar la ce copii se referă. Cu siguranță nu se referă la copiii mei, sau ai tăi. Șansele sunt că unii nici măcar n-au copii, măcar că sunt și ei copiii cuiva.
Trăim vremuri în care prostia chiar a ajuns să doară, și să-i vezi pe mulți cum umblă pe străzi urlând. Doar că poartă însemne și simboluri radicaliste. Sunt contagioși în mare măsură, pentru că oferă o soluție ușoară la frustrarea noastră, a tuturora. Hai să răcnim, hai să ne vărsăm nervii, hai să facem haos, hai să distrugem. Pentru că nu mai putem, pentru că dacă spargem, și rupem, și ne înjurăm unii cu alții ne vom simți mai bine.
După care vom fi mai puțin neputincioși? Vom fi mai bine cu capul? Vom învăța ceva? Vom apăra viața mai bine? Vom ajunge mai repede la vreun deznodământ?

Îmi e milă de oricine adoptă calea nebuniei și-a isteriei. În cele din urmă e un abandon al minții. Multe lacrimi vor curge, pe care prea puțin le putem preîntâmpina.

Tu interesează-te de vaccin, și lasă la o parte, pentru un moment, presiunea gloatei. Da, este un vaccin. I-ai făcut deja copilului tău toate celelalte, privind bolile copilăriei. Da, sunt deosebiri între ele și acestea. Celelalte oferă imunitate pe termen lung, acesta imunitate pe termen scurt. Dar balanța siguranței e în aceeași direcție. iar ”termenul scurt” e crucial, în plină pandemie.
Una e să ai un copil care stă o săptămână, două cu simptome urâte, febră mare, durere în gât, tuse, probleme digestive. Alta e dacă face roșu în gât și strănută.
Una e să veghezi noaptea și să nu știi ce să mai faci să-i fie bine. Alta e să ai pacea minții că după două -trei zile revine la normal.
Nu, n-ai să-i faci rău prin decizia asta. Răul e în altă parte.
Răul e aici, în josul textului meu, fix la momentul când aceste rânduri devin publicate, și ai să observi furnicarul de jeg uman, roboți și cete de plăieși ai conspirației cum își varsă abjecțiile (deja previzibile).
Toate menite să te descurajeze. Toate menite să te înlănțuie. Toate menite să te facă, de fapt, să nu faci nimic. Drept urmare să-ți lași copilul să facă boala, iar doctrina urii să capete și mai multă inerție.
Pentru că, în noaptea când copilul tău va fi bolnav, îți promit că ai să urăști. Și pe cei care te-au smintit. Și pe cei care nu te-au lămurit din timp. Și pe cei care ți-au sucit mințile. Și pe cei care, acum, nu mai au ce să-ți facă”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare