sursa foto:  romaniajournal.ro

Mega-veste! Salariile unei categorii de angajați se vor majora

Mega veste pentru anumiți angajați! A fost depus,la Senat, un proiect de lege ce propune majorarea salariilor.

Norocoșii sunt angajații Ministerului Tineretului și Sporturilor.  În expunerea lor de motive, inițiatorii demersului apreciază că respectiva măsură are darul de a stimula activitățile sportive.

Autorii propunerii consideră, de asemenea, că mărirea salariilor ar putea duce la „rezultate notabile la competiţiile de mare anvergură precum Campionatele Europene, Mondiale, cât şi la competiţia supremă a Jocurilor Olimpice”.

Se arată, totodată, că prin Legea nr.79/2018 privind aprobarea OUG 91/2017, funcţionarii publici şi personalul contractual din mai multe ministere şi din instituţiile subordate lor au beneficiat de o creștere de 15% a salariului de bază, măsură care nu s-a aplicat însă şi personalului din Sport şi Tineret, vizate fiind doar funcțiile specialitate sportivă din unităţile sportive şi din federaţiile sportive naţionale.

„Nivelul salarizării personalului Ministerului Tineretului şi Sportului, unităţilor subordonate şi federaţiilor sportive naţionale este foarte mic şi se impune recuperarea din diferenţa foarte mare a salariului aflat în plată, faţă de nivelul cuvenit pentru anul 2022, precum şi înlăturarea inechităţilor salariale între instituţiile de acelaşi rang şi care au funcţii identice/similar în organigramă”, precizează expunerea de motive.

Proiectul de lege va fi analizat mai întâi la Senat, dar indiferent de votul de aici, va fi supus dezbaterii Camerei Deputaților, care îl poate adopta sau respinge la votul final.

Vezi și:

Guvernul Orban schimbă tacit legea! Cine va mai putea beneficia de bani de la stat

Salariu imens la ANAF! Cât câștigă lunar un consilier superior

Tot mai mulți magistrați vor să se pensioneze

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare