sursa foto:  realitatea.net

Mesaj ciudat al avocatului lui Dumitru Buzatu: ‘Terminați-o!’

Avocatul lui Dumitru Buzatu, Daniel Atasiei, a transmis, vineri, un mesaj ciudat pe rețelele de socializare.

Apărătorul baronului de Vaslui a reacționat pe pagina de socializare, în contextul în care Buzatu a rămas în arest preventiv.

Daniel Atasiei le-a cerut oamenilor să înceteze cu urarea: „La mulți ani și ție, dar și clientului tău!”.

Trebuie precizat că în ziua în care magistrații au decis ca Buzatu să rămână după gratii a fost ziua de naștere a lui Daniel Atasiei.

„Da. Domnul Buzatu rămâne în continuare în arest! Asa a decis Curtea astăzi.
Nu e chiar cea mai grozavă veste pe care mi-o doream de ziua mea de naștere, dar asta e viața!.

Nu am reușit să învingem, nu am reușit nici măcar să scoatem un egal… Vom fi mai bine pregătit pentru runda următoare (peste probabil 20 de zile) însă nu am nicio îndoială că și adversarul va face același lucru!

PS: Terminați-o, vă rog, cu urarea: „La MULȚI ani si ție, dar și clientului tău!
Not funny!”, a fost mesajul lui Atasiei.

Dumitru Buzatu, în arest preventiv pentru luare de mită

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru luare de mită, după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant cu o șpagă de 1,25 milioane de lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:

BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, a comunicat DNA.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare