sursa foto:  substantial.ro

Mii de lei pentru români! Cine poate beneficia de ajutor din partea statului

Proprietarii români din mai multe județe ale țării pot beneficia de 15.000 de lei de la stat, în timp ce firmele pot obține până la 50.000 de lei.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că vor fi finanțate, din Fondul pentru Mediu, sisteme de protecție împotriva urșilor. Astfel, persoanele fizice, juridice sau instituțiile publice pot beneficia de sume care pornesc de la 15.000 de lei pentru montarea de garduri electrice în anumite zone, acolo unde animalele își fac apariția mai des, potrivit Antena 3.

Inițiativa Ministerului Mediului vine după ce numărul atacurilor date de animalele sălbatice în gospodăriile oamenilor a crescut foarte mult în ultimii ani.

Persoanele fizice pot primi până la 15.000 de lei. Pentru persoanele juridice plafonul este 50.000 de lei. De asemenea, autoritățile locale pot accesa până la 100.000 de lei.

Pentru acordarea ajutorului de stat, se vor lua în calcul numărul atacurilor, valoarea pagubelor produse de animalele sălbatice și numărul de urși din zonele afectate.

Potrivit unor studii recente, în pădurile din țară sunt între 7.500 și 8.000 de urși bruni. Cele mai afectate județe de atacurile animalelor sălbatice sunt Brașov, Prahova, Bacău și Harghita.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare