Petre Daea InquamPhotos Ocrav Ganea 640x400

sursa foto:  g4media.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, după atacul șacalilor în județul Dolj: ‘Să facem legislația atât cât trebuie de aspră pentru a putea avea deschis drumul către reducerea efectivelor de lupi, de urși, de șacali’

Petre DaeaMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat măsur mai dure după atacul șacalilor asupra fermelor de oi: ” Să facem legislaţia atât cât trebuie de aspră pentru a putea avea deschis drumul către reducerea efectivelor de lupi, de urşi, de şacali”.

 

Un nou atac al șacalilor a avut loc în județul Dolj! Zeci de animale de la o fermă din judeţ au fost ucise. Localnicii sunt disperați deoarece, de două săptămâni, sunt terorizaţi de animalele sălbatice.

Fermierii se tem că, în ritmul acesta, vor rămâne fără animale și nu vor avea ce pune pe masă de Paște.

Ministrul Petre Daea a dat asigurări că se vor lua măsuri urgente pentru reducerea efectivelor de animale sălbatice.

Am luat şi eu act de evenimentul ăsta neplăcut de la Călăraşi şi nu este primul. Am stat de vorbă cu primarul, cu directorul Direcţiei Agricole, cu prefectul care a fost la faţa locului şi care mi-a spus despre situaţia concretă. În momentul acela am transmis şi eu informaţiile necesare domnului ministru al Mediului Tanczos Barna, căci în portofoliul domniei sale se află reglementările în domeniu, plecând de la faptul că trebuie să fim mai exigenţi pentru că acum populaţiile de carnivore mari au crescut mult.

Nu au fost puţine exemple când oamenii au fost atacaţi sau chiar răpuşi de urşi. Trebuie să venim cu măsuri legislative de reglare. Prima măsură a fost luată când s-a dat cota de vânătoare în Delta Dunării, dar măsurile trebuie sa se înăsprească din punct de vedere legislativ şi, evident, să fie puse în aplicare imediat. Să facem legislaţia atât cât trebuie de aspră pentru a putea avea deschis drumul către reducerea efectivelor de lupi, de urşi, de şacali.

Nu mai trebuie să mai stăm la interpretarea efectivelor. S-au extins în toată ţara, nu sunt doar în sudul ţării. A venit momentul să acţionăm în consecinţă şi mă bucur că autoritatile locale în frunte prefectul de la Dolj au actionat, dar trebuie să intrăm şi în zona prevenţiei„, a declarat ministrul Agriculturii la România TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare